רוטב לשקשוקה  >
רוטב לשקשוקה  >

לעגבנייה נהוג לקשור תועלות בריאותיות שונות. בהגנה מפני מחלות סרטן מסוימות,
הגנה על בריאות הלב וכלי הדם, הריאות, העיניים והעור.

הרכיב לו מיוחסות תועלות אלו הוא הליקופן, רכיב המצוי בעיקר בירקות ופירות אדומים והוא זה
המעניק את צבעם האדום. הליקופן ידוע כנוגד חמצון בעל עוצמה גבוהה וכמות הליקופן בעגבניות
גבוהה במיוחד. 

בעגבנייה כמות גבוהה של נוגדי חמצון. מהם נוגדי החמצון?

תפקידם להאט את הזדקנות התאים ולהגן עליהם. במהלך היום תאי הגוף שלנו חשופים לזיהומים
כמו עשן סיגריות, זיהום אוויר ועוד וכתוצאה מכך נוצרות בגוף מולקולות הנקראות "רדיקלים
חופשיים" הגורמות להתחמצנות ולהתפתחות של מחלות שונות והאצת תהליכי זקנה בתאים.
נוגדי החמצון הם מולקולות יציבות המגינות מפני ההשפעה של הרדיקלים החופשיים. נוגדי החמצון
שאנו מקבלים מהמזון והמשקאות מהווים הגנה נוספת לנוגדי החמצון שגוף האדם מייצר.

מעניין לדעת כי בעגבנייה מבושלת כמו זו המצויה ברסק עגבניות וברוטבי עגבניות,
זמינות הליקופן לגוף גבוהה יחסית לעגבנייה רגילה.

לעגבנייה נהוג לקשור תועלות בריאותיות שונות. בהגנה מפני מחלות סרטן מסוימות, הגנה על בריאות הלב וכלי הדם, הריאות, העיניים והעור.

הרכיב לו מיוחסות תועלות אלו הוא הליקופן, רכיב המצוי בעיקר בירקות ופירות אדומים והוא זה המעניק את צבעם האדום. הליקופן ידוע כנוגד חמצון בעל עוצמה גבוהה וכמות הליקופן בעגבניות גבוהה במיוחד. 

בעגבנייה כמות גבוהה של נוגדי חמצון. מהם נוגדי החמצון?

תפקידם להאט את הזדקנות התאים ולהגן עליהם. במהלך היום תאי הגוף שלנו חשופים לזיהומים כמו עשן סיגריות, זיהום אוויר ועוד וכתוצאה מכך נוצרות בגוף מולקולות הנקראות "רדיקלים חופשיים" הגורמות להתחמצנות ולהתפתחות של מחלות שונות והאצת תהליכי זקנה בתאים. נוגדי החמצון הם מולקולות יציבות המגינות מפני ההשפעה של הרדיקלים החופשיים. נוגדי החמצון שאנו מקבלים מהמזון והמשקאות מהווים הגנה נוספת לנוגדי החמצון שגוף האדם מייצר.

מעניין לדעת כי בעגבנייה מבושלת כמו זו המצויה ברסק עגבניות וברוטבי עגבניות, זמינות הליקופן לגוף גבוהה יחסית לעגבנייה רגילה.