חריסה>
חריסה>

חריסה היא רסק על בסיס פלפלים חריפים טחונים, מקורה בארצות צפון אפריקה.
החריסה עומדת בפני עצמה כממרח. בנוסף, תוספת חריסה משפרת טעמם של
מתכונים רבים: סלטים טריים ומבושלים, רטבים לבישול ותיבול, לצד בשר או דגים.

בפלפל החריף נמצא רכיב בשם קפסאיצין הנותן את הטעם החריף שבירק. מעניין כי בשונה
מהטעמים האחרים: מר, חמוץ, מלוח או אומאמי, הטעם החריף אינו מערב את בלוטות הטעם.
החריפות היא תוצאה של תחושת כאב בדומה לצריבה או כוויה.

חריסה היא רסק על בסיס פלפלים חריפים טחונים, מקורה בארצות צפון אפריקה. החריסה עומדת בפני עצמה כממרח. בנוסף, תוספת חריסה משפרת טעמם של מתכונים רבים: סלטים טריים ומבושלים, רטבים לבישול ותיבול, לצד בשר או דגים.

בפלפל החריף נמצא רכיב בשם קפסאיצין הנותן את הטעם החריף שבירק. מעניין כי בשונה מהטעמים האחרים: מר, חמוץ, מלוח או אומאמי, הטעם החריף אינו מערב את בלוטות הטעם. החריפות היא תוצאה של תחושת כאב בדומה לצריבה או כוויה.