חומץ סינטטי>
חומץ סינטטי>

את החומץ גילו לפני כ- 5000 שנה בטעות. חבית יין "התקלקלה" והפכה לחומץ.
למעשה החומץ הוא נוזל שנוצר כשהאלכוהול בא במגע עם חיידקים ונוצרת חומצה אצטית.
מאז אותה טעות, הפך החומץ לפריט נפוץ בכל מטבח, הוא משמש כבסיס לרטבים קרים,
להעשרת תבשילים, לכבישה ולשימור.

תוספת חומץ לרוטב הסלט מעשירה את טעמו. לחפצים במשקל גוף תקין,
מומלץ להפחית את כמות השמן שברוטב הסלט, ולשלב חומץ בעל תרומה
קלורית זניחה.

החומץ מתאים כבסיס לכבישה מהירה של בשר ודגים או לכבישה ארוכה יותר
של זיתים, מלפפונים, פלפלים וירקות נוספים.

את החומץ גילו לפני כ- 5000 שנה בטעות. חבית יין "התקלקלה" והפכה לחומץ. למעשה החומץ הוא נוזל שנוצר כשהאלכוהול בא במגע עם חיידקים ונוצרת חומצה אצטית. מאז אותה טעות, הפך החומץ לפריט נפוץ בכל מטבח, הוא משמש כבסיס לרטבים קרים, להעשרת תבשילים, לכבישה ולשימור.

תוספת חומץ לרוטב הסלט מעשירה את טעמו. לחפצים במשקל גוף תקין, מומלץ להפחית את כמות השמן שברוטב הסלט, ולשלב חומץ בעל תרומה קלורית זניחה.

החומץ מתאים כבסיס לכבישה מהירה של בשר ודגים או לכבישה ארוכה יותר של זיתים, מלפפונים, פלפלים וירקות נוספים.