שעועית אפויה במים>
שעועית אפויה במים>

מוצאה של השעועית הלבנה הוא באמריקה המרכזית לפני כ-6000 שנה ועם גילוי אמריקה
במאה ה-15 היא התפשטה גם לשם. אחד הכינויים שדבקו בה הוא Navy Bean מאחר והיא
שימשה כמזון בסיסי בתפריט הצי האמריקאי במאה ה-19. באירופה היא הייתה מקובלת למאכל
בקרב אנשי האצולה ועם השנים לכלל האזרחים.

השעועית הלבנה נימוחה וטעימה ולכן מככבת בתפריטים של מבוגרים
וילדים בישראל כמו גם בעולם.

השעועית הלבנה תורמת לבריאות העצם הודות לכמות גבוהה של סידן
יחד עם חלבון ומינרלים כמו אשלגן ומגנזיום.

כדאי לדעת שהקטניות מכילות כמות גבוה של ברזל ממקור צמחי. על מנת להגביר את יעילות הספיגה
של הברזל מומלץ לצד הקטניות להוסיף תיבול / מזון חומצי כמו: עגבניות, פלפל אדום או מיץ לימון.

מוצאה של השעועית הלבנה הוא באמריקה המרכזית לפני כ-6000 שנה ועם גילוי אמריקה במאה ה-15 היא התפשטה גם לשם. אחד הכינויים שדבקו בה הוא Navy Bean מאחר והיא שימשה כמזון בסיסי בתפריט הצי האמריקאי במאה ה-19. באירופה היא הייתה מקובלת למאכל בקרב אנשי האצולה ועם השנים לכלל האזרחים.

השעועית הלבנה נימוחה וטעימה ולכן מככבת בתפריטים של מבוגרים וילדים בישראל כמו גם בעולם.

השעועית הלבנה תורמת לבריאות העצם הודות לכמות גבוהה של סידן יחד עם חלבון ומינרלים כמו אשלגן ומגנזיום.

כדאי לדעת שהקטניות מכילות כמות גבוה של ברזל ממקור צמחי. על מנת להגביר את יעילות הספיגה של הברזל מומלץ לצד הקטניות להוסיף תיבול / מזון חומצי כמו: עגבניות, פלפל אדום או מיץ לימון.