כלי שני: החלפה – החלפת רכיב או חומר גלם אחד באחר, בריא יותר
קמחים – להחליף קמח לבן בקמח מלא באופן מלא או חלקי. כמו כן, ניתן לשלב עם קמחים מזינים, כמו קמחי קטניות, קמח שקדים, קמח שיבולת שועל, וכדומה.
שמנים – להחליף שמן חמניות, סויה, חמאה וכדומה, בשמן זית או שמן קנולה בכבישה קרה. כמו כן, בעוגות בחושות ובעוגיות ניתן להחליף שמן בטחינה משומשום מלא, חמאת שקדים ואפילו רסק תפוחי עץ.
כלי שלישי: הוספה – הוספת רכיבים בריאים ומזינים
דוגמאות:
ירקות – לכל ארוחה ניתן להוסיף ירקות לצד או בתוך המנה – טריים או מבושלים. למשל, ניתן לשלב ירקות בתבשילים אהובים; בקציצות, חביתות, לביבות ופשטידות; בממרחים ביתיים, למשל: ממרח חומוס בתוספת סלק או עשבי תיבול, טחינה ירוקה עם עשבי תיבול; בתוך פירה ניתן לשלב ירקות כמו כרובית, גזר ודלורית מבושלים.
קטניות – קטניות ניתן לשלב בתבשילים, קציצות, מרקים, ממרחים וסלטים. ניתן להיעזר בקטניות משומרות, כמו של יכין לשימוש מהיר במינימום הכנה. כמו כן, ניתן להשתמש בקמחי קטניות כתוספת לקציצות וחביתות.