קינוח

4-6 מנות

שעתיים זמן אפייה ובישול

שעה זמן הכנה

טארט שקדים טבעוני במילוי מוס פירות קיציים של דניה אליס

מידע וצורת הכנה
hraime

מרכיבים:

  • למוס פירות:
  • כוס קרם קוקוס אורגני 22%
  • כף גולדן ברי
  • כפית אבקת מאקה טריקולור
  • כפית אבקת קקאו
  • חופן אגוזי פקאן לא קלויים
  • ½ כפית תמצית וניל
  • חתיכת ג'ינג'ר קטנה
  • 1 אפרסק/נקטרינה
  • 2 משמשים
  • פירות יער
  • למוס:
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית אגר-אגר
  • 50 גרם מי חומוס מקופסת גרגרי חומוס של יכין
  • ¼ כפית קרם טרטר טבעוני
  • לבצק:
  • 200 גרם קמח מנופה
  • 175 גרם שקדים טחונים
  • 175 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה טבעונית
  • 1 כף רסק תפוחי עץ של יכין
  • שעועית יבשה או כל קטניה אחרת (לאפיה עיוורת)
  • משמשים/מלון/פירות יער/עלי נענע לקישוט

אופן ההכנה:

  • 01 מוסיפים את כל מצרכי הבצק לקערת מעבד מזון (מלבד רסק התפוחים) ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. מוסיפים את רסק התפוחים ומעבדים בפולסים קצרים רק עד שהכל מתחבר לבצק אחיד.
  • 02 לוחצים את הבצק באופן שווה לתבנית טארט משומנת ומקומחת (25 ס"מ) עד שהבצק מגיע עד מעל לקצוות התבנית. מניחים במקפיא למשך 20 דקות.
  • 03 מוציאים את הבצק מהמקפיא לקראת האפיה מעל לבצק מניחים נייר אפייה ומעליו שעועית יבשה (כמשקולת לאפיה עיוורת. כל קטניה יבשה אחרת מתאימה גם).
  • 04 מחממים תנור ל-190 מעלות ומכניסים את תבנית הטארט למשך 20 דקות, או עד שקצוות הבצק משחימות. מסירים את השעועית ואת נייר האפייה וממשיכים לאפות למשך 10 דקות נוספות
  • 05 מניחים את הבצק לצינון
  • 06 משרים את הגולדן ברי במים חמימים כחצי שעה
  • 07 קולפים את הג'ינג'ר (משתמשים בקוביה קטנה בגודל של כס"מ)
  • 08 מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבבים עד לקבלת שייק חלק
  • 09 מכינים את המילוי: מוזגים את השייק שהכנו מקודם (לינק בתחתית העמוד) לסיר קטן יחד עם הסוכר ומרתיחים אותו על חום נמוך. מוסיפים את האגר-אגר וממשיכים להרתיח עוד 2-3 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב עם מטרפה. מניחים בצד עד שזה מתקרר לגמרי
  • 010 בינתיים מקציפים את מי החומוס יחד עם קרם הטרטר עד שמקבלים מרנג אוורירי ויציב.
  • 011 מוסיפים לאט לאט את המרנג לקרם שהכנו עם השייק ומקפלים בעדינות עם לקקן עד לקבלת מוס אוורירי. משאירים קצת מרנג בצד לקישוט.
  • 012 מוזגים את המוס לתוך תחתית הטארט ומכניסים למקרר לשעה של התייצבות לפחות. המוס צריך להיות יציב ולא נוזלי בכלל.
  • 013 מקשטים עם מרנג, פירות טריים ועלי נענע לפני ההגשה
הידעת?

המתכון מכיל שקדים שמהווים מקור לחלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, ומגנזיום. שעועית מספקת חלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ברזל, אבץ ופולאט. "מי חומוס" מכילים חלבון ממקור צמחי המתאים מאוד להקצפה

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!