עיקרית

4 מנות

עוף עם חומוס ועגבניות

תבשיל ים תיכוני נפלא

מידע וצורת הכנה
hraime

מצרכים :

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות בינוניות
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 3 כרעי עוף נקיות
  • 1 קורט מלח גס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית שטוחה כמון טחון
  • 1 כף גדושה חאריפה או חריסה יכין
  • 2 פחיות (800 גרם) פולפה עגבניות טבעית יכין
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 קורט מלח דק
  • 4 כוסות גרגירי חומוס מוכן של יכין
  • 1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה
  • לקישוט:
  • 1/4 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה

אופן הכנה:

  • 01 מטגנים בסיר שטוח בינוני את הבצלים בשמן הזית עד שהם מזהיבים (כדאי לערבב מדי פעם ולהשגיח). מוסיפים את פרוסות השום וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הירכיים והשוקיים, מפזרים מעל קורט מלח גס, מזהיבים את חלקי העוף מכל הצדדים תוך כדי ערבוב.
  • 02 מוסיפים לסיר את הפפריקה, הפלפל השחור, הכמון והכורכום ומערבבים דקה או שתיים.
  • 03 מוסיפים את החאריפה, העגבניות והסוכר, מערבבים ומבשלים כחמש דקות.
  • 04 מוסיפים לסיר את המים הרותחים, וממשיכים לבשל על אש נמוכה כרבע שעה עד צמצום הנוזלים
  • 05 מוסיפים את גרגירי החומוס והכוסברה הקצוצה, מערבבים קלות, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור עוד כחצי שעה עד שהעוף מוכן.
  • 06 אפשר להכניס את הסיר לכמה דקות לתנור חם (200 מעלות) עד שהעור משחים ומתפצח.
  • 07 מפזרים מעל עלי כוסברה או פטרוזיליה רעננים ומגישים.
מתאים ל: 4 סועדים

טיפ קטן מאיתנו: לתבשיל פיקנטי יותר, ניתן להשתמש בפפריקה חריפה יכין, יותר ירקות לחיים

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!