עיקרית

5 מנות

35 דקות בישול

20 דקות הכנה

קציצות עוף ובטטה ברוטב עגבניות עם חומוס ותירס של עז תלם

מתכון שמשלב חגיגת טעמים ואהוב בעיקר על הילדים בזכות המתיקות של הבטטה והתירס.

מידע וצורת הכנה
hraime

המצרכים

  • לרוטב עגבניות עם גרגרי חומוס ותירס:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ
  • 2 כפות רסק עגבניות של יכין
  • כפית פפריקה מתוקה גדושה (אפשר גם פפריקה חריפה)
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 קופסא גרגרי חומוס ענק של יכין
  • 1 קופסא קטנה של תירס מהשדה של יכין (200 גרם)
  • לקציצות עוף ובטטה:
  • 500 גרם חזה עוף או פרגית עוף טחון טרי
  • 1 בטטה קטנה (250 גרם בערך), קלופה ומגוררת דק
  • 6 כפות פירורי לחם גדושות
  • 1 ביצה M
  • חופן עלי פטרוזליה קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • אורז לבן או קוסקוס

אופן ההכנה

  • 01 מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומטגנים 3-4 דקות מעל להבה גבוהה אגב ערבוב. מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה, מערבבים 20 שניות ואז מוסיפים את העגבניות החתוכות. מערבבים מעט.
  • 02 יוצקים את כוסות המים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים לרוטב את גרגרי החומוס והתירס ומבשלים מעל להבה בינונית בזמן שמכינים את הקציצות.
  • 03 מכינים את הקציצות: שמים בקערה את הבטטה עם העוף שאר המצרכים, מערבבים היטב ולשים את התערובת היטב כ-2 דקות. בעזרת ידיים יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
  • 04 מניחים את הקציצות בסיר עם הרוטב כך שיגיע עד 3/4 גובה הקציצות (אם צריך מוסיפים מים). מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 20-35 דקות, עד שהקציצות רכות. מדי פעם מערבבים כדי שכל הקציצות תהיינה עטופות ברוטב. טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול.
  • 05 מגישים את הקציצות עם אורז או קוסקוס.

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!