סכום ביניים | ₪0.00 |
---|---|
סה"כ | ₪0.00 |
יותר ירקות בחיים
מגוון הקטניות החדשות של יכין
מושרות, מבושלות ומוכנות לאכילה.
מכילות 100% רכיבים טבעיים, ללא חומרים משמרים, דלות בשומן, מלאות בחלבון וסיביים
בריא לדעת על הקטניות שלנו:
אינן מכילות חומרים משמרים
בזכות תהליך האריזה הייחודי
מוכנות לאכילה
חוסכות זמן השרייה ובישול
תהליך הייצור
שומר על הערכים התזונתיים בצורה מיטבית בהשוואה לבישול ביתי של קטניות
בערכים תזונתיים
סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים. דלות בשומן ובעלות אינדקס גליקמי נמוך.
משדרגות כל מנה
מתאימות לתוספת לסלט טרי, לתבשילים, למרקים וגם להכנת ממרחים
שעועית לימה
- חלבון מן הצומח: 26 גרם (כמות הנמצאת ב-100 גרם חזה עוף).
- ברזל: כ- 2 מ"ג המהווים כ-90% מהקצובה היומית המומלצת ע"פ משרד הבריאות לגברים, וכ-40% מזו המומלצת לנשים בגילאי 19-50
- סיבים תזונתיים: כ- 3 גרם המהווים כ-56% מהקצובה היומית המומלצת ע"פ משרד הבריאות לגברים, וכ-85% מזו המומלצת לנשים בגיל 19-50 .
חומוס ענק
- חלבון מן הצומח: 20 גרם (כמות הנמצאת ב-100 גרם חזה עוף).
- ברזל: כ-6.4 מ"ג המהווים כ-80% מהקצובה היומית המומלצת ע"פ משרד הבריאות לגברים, וכ-35% מהקצובה היומית לנשים בגילאי 19-50.
- סיבים תזונתיים: כ-17.4 גרם המהווים כ-46% מהקצובה היומית המומלצת ע"פ משרד הבריאות לגברים, וכ-70% מזו המומלצת לנשים בגיל 19-50.
חומוס להכנת חומוס
- חלבון מן הצומח: 15גרם
- ברזל: כ-2 מ"ג המהווים כ-40% מהקצובה היומית המומלצת ע"פ משרד הבריאות לגברים, וכ-18% מהקצובה היומית המומלצת לנשים בגיל 19-50.
- סיבים תזונתיים: כ-15 גרם המהווים כ-39% מהקצובה היומית המומלצת ע"פ משרד הבריאות לגברים, וכ-60% מזו המומלצת לנשים בגיל 19-50.
עדשים שחורות
- חלבון מן הצומח: 20 גרם (כמות הנמצאת ב-100 גרם חזה עוף).
- ברזל: כ- 9 מ"ג המהווים כ-99% מהקצובה היומית המומלצת ע"פ משרד הבריאות לגברים, וכ-44% מזו המומלצת לנשים בגיל 19-50.
- סיבים תזונתיים: כ8.4 גרם המהווים כ-22% מהקצובה היומית המומלצת לגברים, וכ-33% מזו המומלצת לנשים בגיל 19-50.
בלי חומר משמר!
סדרת הירקות והקטניות של יכין אינה מכילה חומר משמר!
סדרת הירקות והקטניות של יכין אינה מכילה חומר משמר!
אז איך בכל זאת מצליחים לשמור על איכות חומר הגלם?
בעזרת טכנולוגיית העיקור.
השיטה פשוטה, הקטנייה נארזת בקופסא באופן מידי, מפעילים על הקופסא לחץ גבוה וטמפרטורה גבוהה למשך זמן קצר וכך מוודאים שהמוצר נקי לחלוטין מחיידקים, תוך שמירה מקסימלית על ערכיו התזונתיים.
המתכונים שלנו
קדירת חזה עוף צלוי ברוטב עגבניות ויין לבן
פלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים שחורות
קציצות עוף ובטטה ברוטב עגבניות עם חומוס ותירס של עז תלם
מג'דרה עם קוסקוס ועדשים שחורות של עומר מילר
סלט חומוס ופטה
חומוס חריף של דניאל עמית
חומוס פטריות של רון יוחננוב
חומוס עם בשר טבעוני של אפרת ליכטנשטט
6 מנות | דרגת קושי: קלה | בשרי | 40 דקות זמן הכנה
- 8 נתחי חזה עוף (2 פרפרים שלמים, שנחצו ונפרסו לאורכם לשניים כמו לשניצל)
- מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 בצלים, קלופים ופרוסים דק
- 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 1 פחית (400 גרם) עדשים שחורות יכין, מסוננות
- 1/2 כוס יין לבן
- 5 גבעולי אורגנו, עלים בלבד
- 2 כפות צלפים משומרים במי מלח, מסוננים
- 2 פחיות (800 גרם) פולפה עגבניות ליקופן טבעית יכין
- 1 כף סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 10 גבעולי פטרוזיליה, עלים בלבד, קצוצים
אופן הכנה:
- מעבירים נתחי חזה עוף לקערת ערבוב רחבה, מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה, יוצקים מעל רבע כוס שמן זית ומעסים את נתחי חזה העוף עד שהם עטופים היטב בתיבול.
- מחממים סיר רחב בעל תחתית עבה מעל להבה גבוהה. צורבים בסיר את נתחי חזה העוף, דקה מכל צד, מוציאים ושומרים בצד.
- יוצקים לסיר את יתר שמן הזית ומטגנים בו בצל ושום במשך שתי דקות. מוסיפים עדשים מסוננות ומטגנים שתי דקות נוספות. יוצקים יין לבן, מוסיפים עלי אורגנו וצלפים ומטגנים ארבע דקות נוספות או עד שהיין מתאדה.
- יוצקים לסיר פולפה עגבניות ליקופן, סוכר ומים. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחזירים אל הסיר את נתחי חזה העוף הצרובים, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים עד כדי גובה נתחי חזה העוף שבסיר. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 15 דקות ברתיחה עדינה, עד שהרוטב מסמיך והטעמים מתמזגים.
- בסיום הבישול מפזרים מעל לקדירה עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים חם.
8 מנות | דרגת קושי: בינונית | טבעוני | 20 דקות זמן הכנה | שעה זמן בישול
- 8 פלפלים אדומים
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קלוף, קצוץ
- 1 כוס אורז יסמין, שטוף ומסונן
- 2 פחיות (800 גרם) עדשים שחורות יכין, מסוננות
- 3 שיני שום קלופות, קצוצות
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצצים
- 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
- 3 כפות עלי נענע קצוצים
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
- 2 כוסות (480 גרם) מים
- 1 פחית (200 גרם) רסק עגבניות ליקופן טבעי יכין
- 4 כוסות (1 ליטר) מים
- 5 שיני שום קלופות, כתושות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 כפית פלפל שאטה גרוס (או לפי הטעם)
- 2 כפות סוכר
- מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
המרכיבים לרוטב:
אופן הכנה:
- שוטפים את הפלפלים, חותכים את הכיפות העליונות שלהם ושומרים אותן בצד. מנקים את פנים הפלפלים מזרעים ושומרים בצד.
- מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים בצל ומטגנים מעל להבה גבוהה 3 דקות. מוסיפים אורז שטוף, עדשים מסוננות, שום, עשבי תיבול ותבלינים, מערבבים ומטגנים שתי דקות.
- מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל ולערבב עד שהמים נספגים באורז. מוסיפים עוד כוס מים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים ומערבבים עד שהמים נספגים באורז. מסירים את הסיר מהכיריים ושומרים בצד.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים כוס מהרוטב לתערובת האורז ומערבבים, ואת יתר הרוטב יוצקים לתוך סיר רחב וגדול.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והעדשים, מכסים אותם בכיפה שלהם ומניחים אותם בעמידה בסיר בתוך הרוטב.
- מניחים את הסיר על הכיריים ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית כשעה עד שהאורז והעדשים מתרככים. בסיום הבישול אפשר להכניס את הסיר לתנור למספר דקות להשחמה תחת הגריל. מוצאים ומגישים חם.
5 מנות | דרגת קושי: קל | 20 דקות זמן הכנה | שעה זמן בישול
-
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ
- 2 כפות רסק עגבניות של יכין
- כפית פפריקה מתוקה גדושה (אפשר גם פפריקה חריפה)
- 2עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
- 2 כוסות מים
- ½ קופסא גרגרי חומוס ענק של יכין
- 1 קופסא תירס מהשדה של יכין
-
- 500 גרם חזה עוף או פרגית עוף טחון טרי
- 1בטטה קטנה (250 גרם בערך), קלופה ומגוררת דק
- 6 כפותפירורי לחם גדושות
- 1ביצה M
- חופןעלי פטרוזליה קצוצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
-
- אורז לבן או קוסקוס
לרוטב
לקציצות:
להגשה
אופן הכנה:
-
מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומטגנים 3-4 דקות מעל להבה גבוהה אגב ערבוב. מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה, מערבבים 20 שניות ואז מוסיפים את העגבניות החתוכות. מערבבים מעט.
-
יוצקים את כוסות המים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים לרוטב את גרגרי החומוס והתירס ומבשלים מעל להבה בינונית בזמן שמכינים את הקציצות.
-
מכינים את הקציצות: שמים בקערה את הבטטה עם העוף שאר המצרכים, מערבבים היטב ולשים את התערובת היטב כ-2 דקות. בעזרת ידיים יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
-
מניחים את הקציצות בסיר עם הרוטב כך שיגיע עד 3/4 גובה הקציצות (אם צריך מוסיפים מים). מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 20-35 דקות, עד שהקציצות רכות. מדי פעם מערבבים כדי שכל הקציצות תהיינה עטופות ברוטב. טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול.
-
מגישים את הקציצות עם אורז או קוסקוס.
דרגת קושי: קל | זמן עבודה 20 דקות
- בצלים חצויים ופרוסים
- 4 כפות שמן
- 1 כוס קוסקוס מהיר הכנה
- 1 כוס עדשים שחורות של יכין
- ½ כפית כמון
- ½ כפית קינמון
- מלח לפי הטעם
-
- חופן גרגרי רימון
- חופן עלי כוסברה קצוצים
להגשה (לא חובה):
אופן הכנה:
-
במחבת רחבה עם 2 כפות שמן מטגנים באיטיות בצלים עד קרמול והשחמה. בסלנות, זה לוקח זמן. אם מרגישים שמתחיל להישרף מוסיפים כף מים.
-
במקביל בסיר קטן שמים קוסקוס עם 2 כפות שמן ומערבבים היטב עם מזלג עד שכל הגרגרים מצופים בשמן. יוצקים כוס מים רותחים ומיד מכסים. מניחים בצד ל-10 דקות.
-
פותחים את סיר הקוסקוס, מערבבים ומאוורירים אותו בעזרת מזלג. מוסיפים אליו את הבצלים, העדשים והתבלינים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
-
לפני ההגשה מפזרים גרגרי רימון טריים וכוסברה קצוצה.
דרגת קושי:קל | זמן הכנה: 10 דקות
- 2 כוסות גרגירי חומוס ענק של יכין (הקיסר)
- 1 כוס גבינת פטה 5% מגוררת (או איזו שאוהבים)
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס מיץ לימון והגרידה (לא חובה)
- 1/2 כוס שמן זית
אופן הכנה:
- מערבבים היטב בקערה את גרגרי החומוס, הפטה, 3/4 מכמות הפטרוזיליה, מיץ הלימון, גרידת הלימון ושמן הזית.
- מפזרים מעל את יתרת הפטרוזיליה לקישוט ומגישים.
דרגת קושי: קל | זמן הכנה: 5 דקות
- קופסת גרגירי חומוס להכנת חומוס משובח ״יכין״
- חצי כוס טחינה גולמית
- מיץ מחצי לימון
- חצי כפית מלח
- תוספות: פלפל חריף קצוץ עם מעט שמן זית,
ביצה קשה, פפריקה ושמן זית.
אופן הכנה:
- מרוקנים את תכולת הקופסה למעבד מזון (עם הנוזלים), מוסיפים חצי כוס טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון ומלח
וטוחנים למרקם חלק. - טיפ: שמרו את החומוס בקופסאות קטנות ובכל יום הקציבו מנה
דרגת קושי :קל | זמן הכנה: 5 דקות
- קופסת גרגירי חומוס להכנת חומוס משובח ״יכין״
- כוס טחינה גולמית
- מיץ מחצי לימון
- שן שום כתושה
- 3 כפות שמן זית
- מלח/פלפל שחור
- פטרוזיליה קצוצה
- שמן זית
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קלוף וחתוך
לרצועות דקות - 1 סלסלת פטריות טריות
מכל סוג שאוהבים
חתוכות לפרוסות - קורט אגוז מוסקט טחון
- מלח/ פלפל שחור
לעיטור:
לתוספת פטריות:
אופן הכנה:
- שופכים לתוך קערה עמוקה את תוכן קופסת החומוס ביחד עם הנוזל.
בעזרת מועך תפוחי אדמה מועכים את גרגירי החומוס עד לקבלת משחה אחידה. מוסיפים את הטחינה ושאר המרכיבים, מערבבים היטב עד שמתקבל ממרח חומוס סמיך. - הכנת תוספת הפטריות: מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים את הבצל ומקפיצים עד הזהבה. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות ומתבלים. מבשלים כ-5 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והתבשיל מזהיב. מגישים חם מעל
החומוס עם פיתות חמות. - טיפ: אפשר לשמור עד 2-3 ימים במקרר
מרכיבים ל-4-5 מנות:
- קופסת גרגירי חומוס להכנת
חומוס משובח ״יכין״ (כולל הנוזלים) - ½-¾ כוס טחינה גולמית
- 2-3 כפות מיץ לימון
- 1 שן שום
- ¼ כפית כמון או יותר
- 1 כפית סילאן (לא חובה)
- 3 כפות שמן זית או רגיל
- 1 בצל גדול קצוץ דק דק
- 2 ענפי סלרי קצוצים דק דק
- 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנטנות
- 1 כפית מלח
- ½-1 כפית בהרט
- ½-¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כמון
- ½ כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
- 400 גרם תחליף בשר טחון כמו
טבעול/ביונד מיט/טבע דלי וכו׳ - ½ כוס צנוברים
- חופן פטרוזיליה קצוצה גס
- 2-3 כפות שמן זית להגשה
לתוספת הבשר:
אופן הכנה:
- לחומוס: במעבד מזון שמים את כל החומרים וטוחנים לממרח חלק.
טועמים ומוסיפים מלח, לימון, שום, כמון לפי הטעם. - ל"בשר": במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל, גזר והסלרי ביחד כ-20-30 דקות תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את כל התבלינים למחבת עם הירקות ומערבבים היטב. מוסיפים את ה״בשר״, ״מפרקים״ אותו עם כף עץ לפירורים ומערבבים היטב עד שהוא מוכן מכל הכיוונים כעשר דקות. מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומבשלים מכוסה עוד 20 דקות. מוסיפים קצת שמן אם המחבת נראית יבשה. טועמים ומוסיפים מלח/כמון/שום לפי הטעם. במחבת נפרדת קולים את הצנוברים על מחבת ללא שמן תוך ערבוב מתמיד. שומרים בצד. מכבים את האש ומוסיפים שליש