בלי חומר
משמר
אין כמו חומוס ביתי, טרי וטעים.
בחרנו עבורכם גרגירי חומוס איכותי מזן זהבית,
השרינו במשך 16 שעות ובישלנו בבישול איטי, כך שכל שנותר לכם
הוא להוסיף קצת טחינה, לטחון בקטנה ולהגיש.
נסו את המתכונים שאספנו מהבלוגרים המובילים בישראל,
או שפשוט לכו עם הטעם והדמיון שלכם,
כי חומוס, הכי טעים להכין בבית!

חומוס הפתעות

מעין שטרודל

מצרכים:

קופסת גרגירי חומוס להכנת חומוס משובח ״יכין״
חצי כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
כפית כמון
תוספות: שמן זית, ביצה קשה, שקדים קלויים,
פטרוזיליה ופפריקה אדומה.

אופן ההכנה:

מרוקנים לקערה קופסת גרגירי חומוס עם הנוזלים, מוסיפים לימון,
מלח, כמון וטחינה גולמית וטוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת
חומוס במרקם חלק ואחיד. מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים שמן זית,
מוסיפים ביצה קשה, שקדים קלויים, פטרוזיליה ופפריקה מתוקה
ומגישים עם פיתות חמות. בתיאבון! בתיאבון!
טיפ:את החומוס שמרו בקופסה אטומה אך לפני סגירתה עטפו את
השכבה העליונה בניילון נצמד והצמידו למניעת קרום על החומוס.
הכי טעים לחזור לדף הבית >

חומוס חריף

דניאל עמית

מצרכים:

קופסת גרגירי חומוס להכנת חומוס משובח ״יכין״
חצי כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
חצי כפית מלח
תוספות: פלפל חריף קצוץ עם מעט שמן זית,
ביצה קשה, פפריקה ושמן זית.

אופן ההכנה:

מרוקנים את תכולת הקופסה למעבד מזון (עם הנוזלים),
מוסיפים חצי כוס טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון ומלח
וטוחנים למרקם חלק. בתיאבון!
טיפ:שמרו את החומוס בקופסאות קטנות ובכל יום הקציבו מנה
הכי טעים לחזור לדף הבית >

חומוס פטריות בקלי קלות

רון יוחננוב

מצרכים:

לחומוס:
קופסת גרגירי חומוס
  להכנת חומוס משובח ״יכין״
חצי כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
שן שום כתושה
3 כפות שמן זית
מלח/פלפל שחור

לעיטור:
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
לתוספת פטריות:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קלוף וחתוך
   לרצועות דקות
1 סלסלת פטריות טריות
   מכל סוג שאוהבים
   חתוכות לפרוסות
קורט אגוז מוסקט טחון
מלח/ פלפל שחור

אופן ההכנה:

שופכים לתוך קערה עמוקה את תוכן קופסת החומוס ביחד עם הנוזל.
בעזרת מועך תפוחי אדמה מועכים את גרגירי החומוס עד לקבלת משחה
אחידה. מוסיפים את הטחינה ושאר המרכיבים, מערבבים היטב
עד שמתקבל ממרח חומוס סמיך.
הכנת תוספת הפטריות: מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים את הבצל
ומקפיצים עד הזהבה. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות ומתבלים. מבשלים
כ-5 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והתבשיל מזהיב. מגישים חם מעל
החומוס עם פיתות חמות. בתיאבון!
טיפ: אפשר לשמור עד 2-3 ימים במקרר
הכי טעים לחזור לדף הבית >

חומוס חציל

רותם בן מויאל

מצרכים:

קופסת גרגירי חומוס להכנת חומוס משובח ״יכין״
חצי כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
כפית כמון
תוספות: שמן זית, ביצה קשה, חציל מטוגן

אופן ההכנה:

מרוקנים לקערה קופסת גרגירי חומוס עם הנוזלים,
מוסיפים לימון, מלח, כמון וטחינה גולמית וטוחנים
עם בלנדר מוט/ מעבד מזון עד שמתקבל חומוס במרקם חלק
ואחיד. מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים שמן זית,
מוסיפים חציל מטוגן, מגרדים בפומפייה ביצה קשה ומגישים
עם פיתות חמות. בתיאבון! בתיאבון!
טיפ:לפני הגשה הוציאה מהמקרר וערבבו.
במידה וסמיך מדי, הוסיפו כף מים וכך החומוס "יפתח".
הכי טעים לחזור לדף הבית >

חומוס בשר

יונית צוקרמן

מצרכים:

לחומוס:
קופסת גרגירי חומוס
  להכנת חומוס משובח ״יכין״
חצי כוס טחינה גולמית
שן שום
כפית לימון
קורט פלפל לבן
חצי כפית מלח
לתוספת הבשר:
בצל פרוס
קופסת פטריות
300 גרם בשר בקר טחון
מלח
פלפל
אבקת מרק פטריות
כורכום

אופן ההכנה:

שמים את כל חומרי החומוס במעבד מזון וטוחנים למשך דקה.
אם רוצים מרקם משחתי אז טוחנים דקה נוספת.
מעבירים לקופסה לחצי שעה במקרר להתייצבות.
אופן הכנת המילוי: מטגנים בצל עד הזהבה ומוסיפים את הבשר
והפטריות וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה צבע. מוסיפים תבלינים
ומערבבים הכל היטב. ממשיכים לטגן עוד דקה וזהו זה מוכן. בתיאבון!
טיפ: את החומוס שמרו בקופסה אטומה המונעת התחמצנות
הכי טעים לחזור לדף הבית >