תוספת

2 מנות

30 דקות

30 דקות

חומוס עם בשר/טבעוני של אפרת ליכטנשטט

מידע וצורת הכנה
hraime

המצרכים

  • לחומוס:
  • קופסת גרגירי חומוס להכנת חומוס משובח ״יכין״ (כולל הנוזלים)
  • ½-¾ כוס טחינה גולמית
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום
  • ¼ כפית כמון או יותר
  • 1 כפית סילאן (לא חובה)
  • לתוספת ה"בשר":
  • 3 כפות שמן זית או רגיל
  • 1 בצל גדול קצוץ דק דק
  • 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנטנות
  • 1 כפית מלח
  • ½-1 כפית בהרט
  • ½-¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
  • 400 גרם תחליף בשר טחון כמו טבעול/ביונד מיט/טבע דלי וכו׳ או בשר בקר/טלה טחון
  • ½ כוס צנוברים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה גס
  • 2-3 כפות שמן זית להגשה

אופן ההכנה

  • 01 לחומוס: במעבד מזון שמים את כל החומרים וטוחנים לממרח חלק. טועמים ומוסיפים מלח, לימון, שום, כמון לפי הטעם .
  • 02 ל"בשר": במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל, גזר והסלרי ביחד כ-20-30 דקות תוך ערבוב מתמיד.
  • 03 מוסיפים את כל התבלינים למחבת עם הירקות ומערבבים היטב .
  • 04 מוסיפים את ה״בשר״, ״מפרקים״ אותו עם כף עץ לפירורים ומערבבים היטב עד שהוא מוכן מכל הכיוונים כעשר דקות .
  • 05 מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומבשלים מכוסה עוד 20 דקות.
  • 06 מוסיפים קצת שמן אם המחבת נראית יבשה . טועמים ומוסיפים מלח/כמון/שום לפי הטעם .
  • 07 במחבת נפרדת קולים את הצנוברים על מחבת ללא שמן תוך ערבוב מתמיד, שומרים בצד. מכבים את האש ומוסיפים שליש.

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!