תוספת

6-7 מנות

50 דקות הכנה

תבשיל גרגרי חומוס ומנגולד בסגנון יווני עם שמן צ'ילי פיקנטי

מידע וצורת הכנה
hraime

המצרכים

  • מרכיבי התבשיל:
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל סגול חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 גבעול סלרי פרוס דק
  • 4-5 עלי מנגולד מופרדים לעלים וגבעולים חתוכים לקטעים
  • 2 קוביות שום כתוש קפוא מסדרת בריאבוע של יכין
  • 2 קוביות כרישה קצוצה מוקאפת מסדרת בריאבוע של יכין
  • 2 גבעולי תימין טריים
  • עלים מגבעול אחד של רוזמרין טרי (אופציונאלי)
  • 3.5 כוסות מים
  • חבילת גרגירי חומוס מוקפאים של יכין
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1.5 כפיות מלח
  • צ'ילי גרוס קמצוץ
  • 1 עלה דפנה
  • מיץ מלימון אחד
  • מרכיבי הרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • קוביית שום כתוש קפוא מסדרת בריאבוע של יכין
  • כף עלי אורגנו טריים
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית פלפל שאטה גרוס
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 01 מחממים על להבה נמוכה סיר רחב עם שמן זית, מוסיפים בצל סגול, סלרי וגבעולי מנגולד החתוכים ומטגנים בעדינות למשך 5-6 דקות. מוסיפים פנימה את קוביות התיבול ואת עלי הרוזמרין ומוסיפים לטגן על להבה נמוכה למשך כמה דקות.
  • 02 מוסיפים לסיר את המים ואת שאר מרכיבי התבשיל ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.
  • 03 מכינים את הרוטב- מחממים שמן זית במחבת או קלחת קטנה על אש בינונית. מכניסים את כל שאר מרכיבי הרוטב לקערה קטנה ומוזגים עליהם את השמן החם. מערבבים היטב ומניחים בצד.
  • 04 מסירים את המכסה מהסיר ובעזרת מזלג או מועך תפו"א מרסקים כשליש מגרגירי החומוס. במידת הצורך, ממשיכים לבשל ללא מכסה עד שרוב הנוזלים מתאדים והתבשיל מסמיך. מכניסים לתבשיל את עלי המנגולד ומיץ הלימון ומבשלים למשך כמה דקות עד שהמנגולד מתרכך.
  • 05 מזלפים כמה כפות מהשמן על פני התבשיל ומגישים.

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!