מרק תירס וירקות – טל כהן השף של יכין
מצרכים:
- קופסת תירס השדה 550 גרם
- 2 יח' קישואים חתוכים לקוביות
- 1 כוס קוביות דלעת
- 1 יח' בצל חתוך לקוביות
- 2 יח' שיני שום פרוסות
- 2 כפות עירית קצוצה דק
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 1 סלסלת פטריות חתוכות לחצאים
- 4 כפות שמן זית
- 1 ליטר מים חמים
תבלינים:
- 1 כפית מלח
- 1 כף מרק עוף או ירקות
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
- 1/2 כפית סוכר
אופן ההכנה:
- מאדים בסיר עם השמן זית את הבצל, הקישואים, הדלעת והשום הפרוס.
- לאחר השחמה מוסיפים את המים ואת מחית הפולנטה, מביאים לרתיחה ומתבלים, טוחנים את קופסת התירס בבלנדר ומוסיפים לסיר מביאים לרתיחה ומבשלים כ10-15 דק ומוסיפים את העלים הירוקים והפטריות ומבשלים עוד חמש דק'.
- בתיאבון!