מזון צמחי כתחליף למזונות מן החי
מזונות מן הצומח יכולים להוות ארוחה מלאה, גם בפורמט המוכר של מנה חלבונית עם תוספת של פחמימה וירקות. לדוגמה:
- קציצות על בסיס טופו/קטניות/קמחי קטניות וירקות.
- תבשילים הודיים ומקסיקנים עם קטניות, ירקות ואורז.
- מגוון צורות הכנה של טופו: צרוב במחבת או אפוי, קוביות במוקפץ או בתבשיל, כמקושקשת, שקשוקה, ואפילו כבסיס להכנת ממרח גבינה.
מזון צמחי כמרכיב בפני עצמו
ניתן לשלב מזונות צמחיים במגוון צורות בתפריט היומי, כמרכיב תזונתי בפני עצמו. לדוגמה:
- להכין קערות פוקי או בודהה בולס עשירות בטעם, צבע ובריאות – על בסיס אורז, קינואה, קטניות, טופו, או ירקות ממגוון סוגים.
- להכין ממרחים מגוונים על בסיס של ירקות כמו ממרח פטריות וממרח קישואים, או קטניות כמו פריחולס (ממרח שעועית שחורה) וממרח עדשים.
- לשלב קטניות, אגוזים ודגנים מלאים בסלטים ובתבשילים.
- להשתמש בקטניות כנשנוש מזין. למשל: אדממה, תורמוס משומר, או חומוס קלוי בתנור.