עיקרית

4-6 מנות

שעתיים וחצי אפייה כולל התפחה

30 דקות הכנה

פיצה טבעונית של נדיה אליס

מידע וצורת הכנה
hraime

מצרכים:

  • לבצק:
  • 300 גרם קמח לפיצה
  • 180 מ"ל מים
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 8 גרם מלח
  • שמן זית
  • לרוטב:
  • 1 קופסה של פולפה של יכין
  • 1 קופסת פטריות (200 גרם) של יכין
  • 1 קופסת זיתים (200 גרם) של יכין
  • 1 אריזה מוצרלה טבעונית מגורדת
  • 100 מ"ל שמן זית
  • חופן אורגנו
  • 10 עלים בזיליקום טרי

אופן ההכנה

  • 01 מכינים את בצק הפיצה: מערבבים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת גוש בצק אלסטי ואחיד (זה בסדר אם הוא טיפה דביק בשלב הזה). מכסים את הקערה ומכניסים למקום חמים להתפחה ראשונה של שעה
  • 02 לאחר שעה לשים שוב את הבצק, הפעם עם הידיים ועל משטח מקומח היטב, ומוציאים ממנו את כל האוויר. משמנים תבנית פיצה עגולה עם המון שמן זית ומשטיחים בתוכה בעזרת הידיים את הבצק. מחזירים למקום החמים להתפחה שניה של עוד שעה
  • 03 לאחר שעה, בזהירות כדי לא להוציא את האוויר מהבצק שעכשיו תפח וגבוה, בעזרת האצבעות עושים "חורים" קטנים בחלק העליון של הבצק, וממלאים אותם בנדיבות בשמן זית
  • 04 מכסים עם שכבה יפה של עגבניות מרוסקות ישראליות משובחות – בהן יש פי 3 ליקופן, קצת אורגנו וקצת פטריות/זיתים
  • 05 מכניסים לתנור (250 מעלות) ל13 דקות.
  • 06 פותחים את דלת התנור ומוסיפים את המוצרלה הטבעונית לשתיים-שלוש דקות אחרונות של אפיה, עד שהמוצרלה נמסה. יוצאת פיצה גבוהה, רכה, אוורירית וטעימה במיוחד, ממש כמו במילאנו!
  • 07 מגישים עם כמה עלים של בזיליקום טרי לקישוט

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!