ראשונה

2-4 מנות

40 דקות בישול

15 דקות הכנה

פלטת "קלמרי" טבעוניים מטוגנים ומיונז טבעוני של נדיה אליס

מידע וצורת הכנה
hraime

מרכיבים:

  • למיונז:
  • ¼ כוס חלב סויה לא ממותק (חשוב!)
  • ½ כוס שמן חמניות
  • ½ כפית מלח הודי שחור קאלה נמק
  • ½ כפית מיץ לימון
  • ¼ כפית חרדל
  • לקציצות "דגים":
  • חבילת טופו (300 גרם)
  • חצי קופסת גרגרי חומוס ענק "הקיסר" של יכין (מוכנים לאכילה לאחר שהושרו ובושלו ללא חומרים משמרים)
  • חופן אצות ווקאמה
  • שתי כפות שמן חמניות
  • כפית מלח שטוחה
  • 200 גרם פירורי לחם ללא גלוטן
  • 6 כפות קמח חומוס
  • ½ כפית מלח
  • 100 מל שמן חמניות לטיגון
  • ל"קלמרי":
  • 1500 מל מים
  • 3 פטריות מלך היער גדולות
  • חופן אצות וואקמה
  • שני דפים אצות נורי
  • ½ כפית אבקת שום
  • חופן גדול מלח גס
  • להגשה:
  • מיץ מלימון טרי
  • ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  • 01 מכינים את המיונז:
  • 02 לתוך כוס של בלנדר מוט מכניסים את חלב הסויה, השמן, המלח והחרדל. מערבבים בבלנדר מוט כחצי דקה – המיונז נוצרת באופן מידי. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים שוב עם בלנדר המוט לחצי דקה נוספת. מכניסים את המיונז למקרר למנוחה והתייצבות
  • 03 מכינים את ה"דגים":
  • 04 מכניסים את כל הרכיבים: חוץ מפרורי הלחם למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת גוש שניתן ליצור ממנו קציצות
  • 05 בידיים רטובות מכינים קציצות ומניחים אותן בצד עד הטיגון
  • 06 מכינים את ה"קלמרי":
  • 07 חותכים את הרגל של הפטריות לתוך עיגולים בעובי של כחצי סנטימטר וחותכים אמצע עיגול קטן (ובכך משיגים את הצורה של טבעות קלמרי)
  • 08 מכניסים את כל המרכיבים לתוך סיר ומביאים אותו לרתיחה
  • 09 מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה
  • 010 מכבים את האש ומשאירים את הכל בתוך הסיר עד שהוא מתקרר לגמרי
  • 011 מכינים את הבלילה לקציצות "קלמרי":
  • 012 בקערה מערבבים את קמח החומוס עם כמה כפות מים קרים וחצי כפית מלח תוך כדי ערבוב עם מזלג, עד לקבלת בלילה חלקה ולא נוזלית מדי
  • 013 מכינים קערה נפרדת עם פירורי לחם
  • 014 מחממים שמן החמניות לתוך סיר לטיגון. מעבירים את הקציצות קודם כל אל תוך הבלילה, ואז אל תוך פירורי הלחם לפני שמכניסים אותן למחבת הטיגון. את אותו הדבר עושים עם הקלמרי.
  • 015 מטגנים את הקציצות ואת הקלמרי עד שפרורי הלחם משחימים היטב, וכאשר מוציאים אותן, מניחים אותןם על נייר סופג
  • 016 משפריצים מיץ לימון טרי מעל הכל, מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט, ומגישים חם יחד עם המיונז שהכנו
הידעת?

מתכון יחודי המכיל טופו שמספק חלבון צמחי דל פחמימה, ברזל, סידן ונוגדי חימצון. אצוות וואקמה מספקות יוד, וגרגירי חומוס המספקים חלבון צמחי, סיבים תזונתיים וברזל.

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!