תוספת

2 מנות

שעה זמן בישול

30 דקות הכנה

ניוקי תפוחי אדמה ברוטב רוזה טבעוני של נדיה אליס

מידע וצורת הכנה
hraime

מצרכים:

  • קילו תפוחי אדמה צהובים
  • 300 גר קמח לבן
  • 3 קופסאות פולפה (עגבניות חתוכות דק) של יכין 400 גרם
  • שמן זית
  • 1 בצל
  • 5 שיני שום
  • צרור בזיליקום
  • מלח ופלפל
  • 2 אריזות שמנת טבעונית לבישול
  • 1 אריזה פרמז'ן טבעוני
  • חופן מלח גס

אופן ההכנה:

  • 01 מתחילים עם הרוטב: בסיר רחב מחממים כמה כפות שמן זית. קוצצים את הבצל ואת השום ומטגנים בשמן החם
  • 02 כשהבצל והשום משחימים מוסיפים את הפולפה ועוד 3/4 כוס מים. מלח ופלפל.
  • 03 מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומשאירים את הרוטב להתבשל לפחות חצי שעה
  • 04 בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה שלמים ועם הקליפה במים רותחים לא מלוחים משך כ-40 דקות (סכין צריכה להיכנס בקלות עד לב תפוח האדמה)
  • 05 מקמחים היטב את משטח העבודה
  • 06 מוציאים את תפוחי האדמה מהים ומועכים אותם בעודם חמים בעזרת מועך תפוחי אדמה שמתאים להכנת ניוקי (הקליפה תישאר בתוך המועך עצמו)
  • 07 בין תפוח אדמה ותפוח אדמה מוסיפים חופן קמח
  • 08 כשמסיימים למעוך את כל תפוחי האדמה, לשים עם הידיים ומוסיפים את כל הקמח שנשאר עד שמקבלים גוש בצק אחיד ואלסטי. הקמח הוא קמח דורום עם רמת חלבונים גבוה מתאים בדיוק להכנת פסטה ביתית
  • 09 יוצרים גלילים של בצק שחותכים לניוקי בעזרת סכין. מקמחים היטב את הניוקי עם עוד כמה כפות קמח, ומניחים בצד עד לבישול
  • 010 מרתיחים סיר מים גדול עם חופן מלח גס
  • 011 כשהמים רותחים זורקים בעדינות את הניוקי לתוך הסיר, ומחכים שהם יצופו. אם המים מבעבעים חזק מדי, עדיף להוריד טיפה את האש
  • 012 בינתיים מוסיפים לרוטב העגבניות את השמנת לבישול ואת הבזיליקום. מערבבים היטב על אש נמוכה
  • 013 כשהניוקי צפים מוציאים אותם מהמים בעזרת כף עם חורים ומעבירים אותם לסיר של הרוטב לדקה אחרונה של בישול
  • 014 מגישים את הניקי עם כף פרמזן ועלה בזיליקום טרי לקישוט.

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!