מוצר מחיר כמות סה"כ
סכום ביניים 0.00
סה"כ 0.00

לחם סלק

מצרכים ל-10 לחמניות:

מצרכים:

  • 500 גרם או 1/2 3 כוסות קמח לבן
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 קופסא קוביות סלק של יכין
  • 100 גרם גבינה בולגרית 5%
  • 1 ביצה L
  • 1/2 כוס שומשום

תבלינים:

  • 1 כפית מלח דק

אופן ההכנה:

  • מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  • טורפים את הביצה.
  • שמים את כל הרכיבים מלבד המלח בקערת מיקסר עם וו לישה. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומעבדים את הבצק כ-5 דקות. כשנוצר גוש בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את הבצק כ-7 דקות, עד שנוצר בצק רך ומעט דביק.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה.
  • אחרי 30 דקות מוציאים את האוויר באמצעות האגרופים, עוטפים שוב את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה שנייה של 60 עד 90 דקות.
  • לאחר ההתפחה השנייה, קורצים 10 עיגולים מהבצק ומגלגלים ביד לכדורים עגולים.
  • מניחים על התבנית, מברישים בביצה, מפזרים מעט שומשום, ומניחים להתפחה נוספת של 20-40 דקות.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • מברישים שוב את הלחמניות במעט ביצה טרופה ואופים עד שהלחמניות זהובות.
לחם סלק

מוצרים במתכון זה:

X 1 קוביות סלק יכין  550גר' קוביות סלק יכין 550גר'
הוספת כלל מוצרי המתכון אל העגלה