מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2 מקלות סלרי, חתוכים דק
2-3 שיני שום, כתושות
1 גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
6-7 כוסות מים רותחים או ציר ירקות
1 קופסה חומוס של יכין
1 קופסה שעועית לבנה ברוטב עגבניות של יכין
1 כף מיץ לימון 100% טבעי של יכין, או לפי הטעם
2 כוסות עלי תרד / מנגולד, קצוצים
תבלינים:
- 1 כף שטוחה מלח, או לפי הטעם
- ½ כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
- ½ כפית אורגנו יבש
- 1.5 כפיות כמון
- ½ כפית קינמון (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל, הסלרי והשום עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה, מערבבים וממשיכים לטגן ביחד עוד 3 דקות.
מוסיפים את המלח ושאר התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את המים או הציר, ואת החומוס והשעועית, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות.
מוסיפים את העלים הירוקים, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול. מכבים את הלהבה.
מגישים מיד או שומרים במקרר.