מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום, כתושות
½ כפית אורגנו יבש
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות של יכין
½ כוס גרגירי חומוס שלמים של יכין
2.5 כוסות מים רותחים
1/2 כוס (50 גרם) פסטה קצרה
הגשה:
בצל ירוק, קצוץ
תבלינים:
1 כפית מלח, או לפי הטעם
¼ פלפל שחור
1-2 כפיות סוכר, לפי הטעם
1-2 כפיות מיץ לימון, או לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים את השמן הסיר ומטגנים את הבצל, השום והאורגנו עד שהבצל מתחיל להזהיב.
מוסיפים את קוביות העגבניות, החומוס, המים והפסטה, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.
מתבלים את המרק, טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
יוצקים לצלחות הגשה, מפזרים בצל ירוק ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.