לביבות תירס
רכיבים ל-10 לביבות:
- 3 כוסות תירס (1.5 קופסאות) תירס
- השדה טבעי ללא תוספת סוכר של יכין
- 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב צמחי / חלב
- 50 גרם (5 כפות) קמח רגיל / קמח
- חומוס או עדשים לגרסה ללא גלוטן
- ½ כפית מלח, או לפי הטעם
- ½ כפית אבקת שום
- ¼ כפית פלפל שחור
- חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
- שמן לטיגון
- 3 כוסות תירס (1.5 קופסאות) תירס
- השדה טבעי ללא תוספת סוכר של יכין
- 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב צמחי / חלב
- 50 גרם (5 כפות) קמח רגיל / קמח
- חומוס או עדשים לגרסה ללא גלוטן
- ½ כפית מלח, או לפי הטעם
- ½ כפית אבקת שום
- ¼ כפית פלפל שחור
- חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
- שמן לטיגון
הגשה:
גבינת סויה / מיונז / ממרחים
או מטבלים לפי הטעם
אופן ההכנה
-
מסננים היטב את התירס ומעבירים 2 כוסות מסך כמות
הגרעינים לתוך קערת מעבד מזון. שומרים עוד כוס בצד. -
מוסיפים את החלב הצמחי וטוחנים עד שמתקבלת תערובת
אחידה ולא לגמרי חלקה. -
מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את גרעיני
התירס הנותרים, התבלינים, עשבי התיבול והקמח ומערבבים היטב.
המסה תהיה דביקה, וזה בסדר -
מחממים שמן במחבת. יוצרים לביבות בגודל רצוי בעזרת כף
או כף גלידה, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.
מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. - מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.
