חדש מיכין!

תירס מהשדה, תירס מזן מיוחד SuperSweet בעל
מתיקות טבעית הנארז תוך שעות ספורות מרגע הקציר
ועובר בישול קצר כדי לשמור על הערכים התזונתיים שלו.
הוספנו רק מים ומלח, ללא חומרים משמרים וללא תוספת סוכר.
להוספה לסלט, לבישול, אפייה או סתם כנשנוש בריא וטעים.


נסו את מתכוני התירס הקלילים והטעימים שהכנו עבורכם.
שיהיה לכם בתיאבון!

לביבות תירס

רכיבים ל-10 לביבות:

  • 3 כוסות תירס (1.5 קופסאות) תירס
  • השדה טבעי ללא תוספת סוכר של יכין
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב צמחי / חלב
  • 50 גרם (5 כפות) קמח רגיל / קמח
  • חומוס או עדשים לגרסה ללא גלוטן
  • ½ כפית מלח, או לפי הטעם
  • ½ כפית אבקת שום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
  • שמן לטיגון

הגשה:

גבינת סויה / מיונז / ממרחים
או מטבלים לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מסננים היטב את התירס ומעבירים 2 כוסות מסך כמות
    הגרעינים לתוך קערת מעבד מזון. שומרים עוד כוס בצד.
  2. מוסיפים את החלב הצמחי וטוחנים עד שמתקבלת תערובת
    אחידה ולא לגמרי חלקה.
  3. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את גרעיני
    התירס הנותרים, התבלינים, עשבי התיבול והקמח ומערבבים היטב.
    המסה תהיה דביקה, וזה בסדר
  4. מחממים שמן במחבת. יוצרים לביבות בגודל רצוי בעזרת כף
    או כף גלידה, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.
    מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.

מרק תירס וירקות

טל כהן השף של יכין

מצרכים:

  • קופסת תירס השדה 550 גרם
  • 2 יח קישואים חתוכים לקוביות
  • 1 כוס קוביות דלעת
  • 1 יח בצל חתוך לקוביות
  • 2 יח שיני שום פרוסות
  • 2 כפות עירית קצוצה דק
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 סלסלת פטריות חתוכות לחצאים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף מרק עוף או ירקות
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 ליטר מים חמים

אופן ההכנה

מאדים בסיר עם השמן זית את הבצל, קישואים, דלעת ושום פרוס.
לאחר השחמה מוסיפים את המים ואת מחית הפולנטה, מביאים
לרתיחה ומתבלים, טוחנים את קופסת התירס בבלנדר ומוסיפים לסיר
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15-10 דק׳ ומוסיפים את העלים הירוקים
והפטריות ומבשלים עוד חמש דק.
מגישים עם קרוטונים ועם כף שמנת חמוצה בתוך המרק

קציצות טונה תירס ואפונה

מצרכים:

  • 2 קופסאות טונה בשמן מסוננות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 כוס אפונה ירוקה מקופסה של יכין
  • 1 כוס גרגירי תירס מקופסה של יכין
  • 2 ביצים L
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס לטיגון
  • 1 1/2 כוסות שמן קנולה

אופן ההכנה

מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה גס בעזרת מזלג.
מוסיפים לתפוחי האדמה המעוכים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים
היטב. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים את העיסה למקרר
לשעה בערך (ניתן להכין את העיסה לילה קודם ולקרר עד לטיגון או לאפייה).
מוציאים את העיסה מהמקרר, מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות.
לקציצות מטוגנות: מחממים מחבת עם שמן בגובה 2 ס“מ ומטגנים משני
הצדדים במחבת עם שמן.

לקציצות אפויות: אם לא רוצים לטגן ניתן לאפות את הקציצות.
מצפים תבנית אפיה גדולה בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בעזרת
תרסיס שמן או בעזרת מברשת מרוחה בשמן זית. מניחים את הקציצות
על נייר האפייה, מברישים את הקציצות בשמן זית ואופים בתנור
שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-20 דקות עד שהקציצות זהובות.
אם רוצים הופכים את הקציצות לצד השני ואופים עוד חמש דקות עד
שכל הצדדים זהובים.

מגישים עם סלט, מיונז, טחינה או יוגורט. הקציצות טעימות מאוד
גם בסנדוויץ‘ לבית הספר ביום המחרת.