מצרכים לסלט אחד:
מצרכים:
- מצרכים לקינואה:
- 1 כוס קינואה (אפשר קינואה צבעונית, זה יוצא מקסים!)
- 2 כוסות מים
- 1/2 כפית מלח דק
- מצרכים לסלט:
- 1 תירס שימורים
- 1 כף שמן זית לטיגון התירס
- 1 אבוקדו גדול
- 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים
- 1/2 בצל סגול בינוני קצוץ (אפשר גם יותר אם אוהבים)
- 4 כפות כוסברה קצוצה (לא חובה)
- 1/4 פלפל צ’ילי ירוק קטן (ללא גרעינים, לא חובה)
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מצרכים לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
תבלינים:
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי של יכין
- 1/2 כפית מלח דק (או לפי הטעם)
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון(או לפי הטעם)
- 1 כפית חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
- מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה במשך דקה, דרך מסננת במים זורמים. מעבירים לסיר עם המים והמלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהקינואה מרוככת ומוכנה לאכילה.
- מכינים את הסלט: מחממים מחבת נון סטיק קטנה עם כף שמן וקולים את גרעיני התירס קלות (שיזהיבו מעט, הזהרו שלא יישרפו). מניחים בצד ומקררים.
- חותכים את האבוקדו לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הזיתים, הבצל, הכוסברה, הפלפל החריף, הפטרוזיליה, הקינואה והתירס.
- מכינים את הרוטב: טורפים בקערה את שמן הזית, הלימון, המלח והפלפל השחור.
- מוסיפים את הרוטב לקערה עם הירקות והקינואה. מערבבים היטב ומגישים.
- בתיאבון!