4-6 מנות/ דרגת קושי: קלה/ טבעוני/ 15 דקות עבודה/ 45 דקות בישול
מצרכים:
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 בצל קלוף, קצוץ
- 4 שיני שום קלופות, פרוסות
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים
- 1 פחית (200 גרם) רסק עגבניות ליקופן טבעי יכין
- 1/2 כפית פלפל שאטה יבש, גרוס (לא חובה)
- 2 כפיות אבקת קארי
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית סוכר
- מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
- 2 פחיות (800 גרם) פולפה עגבניות ליקופן טבעית יכין
- 6 כוסות (ליטר וחצי) מים
- 2 כוסות עדשים כתומות יבשות, שטופות
- 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס טבעי
- 1/2 כוס כוסברה, עלים בלבד
תבלינים:
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בסיר גדול מעל להבה גבוהה. מוסיפים לשמן בצל, שום, שורש ג'ינג'ר וסלרי ומטגנים שתי דקות.
- מוסיפים לסיר רסק עגבניות ליקופן ותבלינים ומטגנים עוד שתי דקות.
- מוסיפים לסיר פולפה עגבניות ליקופן, מים ועדשים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה חצי שעה, או עד שהעדשים הכתומות מתפרקות.
- מוסיפים לסיר קרם קוקוס ומבשלים עוד שתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק יצא סמיך, מוסיפים עוד מעט מים רותחים.
- יוצקים את המרק לקערות הגשה, מפזרים מעל עלי כוסברה ומגישים חם.
מוצרים במתכון זה:
X 1

פולפה ליקופן טבעית 400*2 ג' יכין A1*2
X 1

רסק עגבניות ליקופן טבעי 200*2 ג' יכין 6OZ*2