זמן הכנה – 20 דק'
זמן אפיה – 30 שעה (עד השחמ)
מחממים תנור ל-170 מעלות
מצרכים:
לקלתית:
- 200 גרם חמאה רכה
- 2 1/2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 ביצה
למלית:
- מעדן תפוחי עץ בטעם פאי של יכין
- מעט פירורי לחם
- מחית תפוחי עץ לאפיה של יכין
- 6 תפוחי עץ סמית (הירוקים) חתוכים לקוביות מבושלים עם 2 שקיות סוכר וניל , 1/2 כוס סוכר וכפית קינמון
תבלינים:
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבצק – במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל המצרכים יחד עד שנוצר בצק אחיד , משטחים 2/3 ממנו על תבנית
בקוטר 22 ס"מ ומורחים את מעדן תפוחי העץ בטעם פאי של יכין. מפזרים מעט פרורי לחם.
בינתיים מרתיחים בסיר את קוביות תפוחי העץ , סוכר וניל , סוכר וקינמון מרתיחים כ-5 דקות עד
לרתיחה. מסננים נוזלים מיותרים בעזרת מסננת, מערבבים עם מחית תפוחי העץ לאפיה ופירורי הלחם ושופכים על הקלתית.
את הבצק הנותר מרדדים ומסדרים מעל ברצועות.
מכניסים לתנור ואופים עד להשחמה.
בתאבון!
שרון גוטסמן קייטרינג "רוקט" קיבוץ דברת
מוצרים במתכון זה:
X 1
מעדן תפוחי עץ 100% פרי יכין 100גר מארז 4 יח'
X 1

רסק תפוחי עץ לאפייה יכין 560 גרם