מוצר מחיר כמות סה"כ
סכום ביניים 0.00
סה"כ 0.00

קציצות טונה, תירס ואפונה

מצרכים לקציצות:

מצרכים:

  • 2 קופסאות טונה בשמן מסוננות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 כוס אפונה ירוקה של יכין
  • 1 כוס גרגירי תירס של יכין
  • 2 ביצים L
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 1 1/2 כוסות שמן קנולה
  • תבלינים:

    • 1/2 כפית מלח דק
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס לטיגון

    אופן ההכנה:

  • מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה גס בעזרת מזלג.
  • מוסיפים לתפוחי האדמה המעוכים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
  • עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים את העיסה למקרר לשעה בערך (ניתן להכין את העיסה לילה קודם ולקרר עד לטיגון או לאפייה).
  • מוציאים את העיסה מהמקרר, מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות.
  • לקציצות מטוגנות: מחממים מחבת עם שמן בגובה 2 ס”מ ומטגנים משני הצדדים במחבת עם שמן.
  • לקציצות אפויות: אם לא רוצים לטגן ניתן לאפות את הקציצות. מצפים תבנית אפיה גדולה בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בעזרת תרסיס שמן או בעזרת מברשת מרוחה בשמן זית. מניחים את הקציצות על נייר האפייה, מברישים את הקציצות בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-20 דקות עד שהקציצות זהובות. אם רוצים הופכים את הקציצות לצד השני ואופים עוד חמש דקות עד שכל הצדדים זהובים.
  • מגישים עם סלט, מיונז, טחינה או יוגורט. הקציצות טעימות מאוד גם בסנדוויץ’ לבית הספר ביום המחרת.
  • קציצות טונה, תירס ואפונה

    מוצרים במתכון זה:

    X 1 אפונה עדינה מהשדה יכין 550 גר' אפונה עדינה מהשדה יכין 550 גר'
    X 1 גרעיני תירס מתוק יכין 550 גר' גרעיני תירס מתוק יכין 550 גר'
    הוספת כלל מוצרי המתכון אל העגלה