מוצר מחיר כמות סה"כ
סכום ביניים 0.00
סה"כ 0.00

תבשיל ראגו בשר בקר ברוטב עגבניות

5 מנות/ דרגת קושי: קלה/ בשרי/  20 דקות זמן הכנה/ 75 דקות זמן בישול

מצרכים:

המרכיבים:

  • 4 כפות שמן זית
  • 500 גרם בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)
  • 1 בצל בגודל בינוני, קלוף וקצוץ
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 5 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 2 גזרים, קלופים וקצוצים
  • 5 ענפי תימין, עלים בלבד
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות 100% יכין
  • 2 כוסות (480 מ"ל) יין אדום
  • 2 כפות רוטב ווסטרשייר (או רוטב סויה)
  • 2 פחיות (800 גרם) פולפה עגבניות ליקופן יכין
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 5 ענפי בזיליקום, עלים בלבד
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג ריגטוני (או פנה, פטוצ'יני או פפרדלה)

תבלינים:

אופן ההכנה:

  • מחממים סיר רחב בעל תחתית עבה מעל להבה גבוהה עד שהוא לוהט. מוסיפים שמן זית ובשר ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים מהבשר והוא מתפורר ומשחים מעט.
  • מוסיפים לסיר ירקות קצוצים ועלי תימין, מתבלים במלח פלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה בינונית במשך 10 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  • מוסיפים לסיר רסק עגבניות, מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות.
  • מוסיפים לסיר יין ורוטב ווסטרשייר, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית 20 דקות, עד שרוב היין מתאדה.
  • מוסיפים פולפה עגבניות וכוס מים. במידת הצורך, מוסיפים עוד מעט מים עד כדי גובה התבשיל שבסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים לפחות כשעה מעל להבה קטנה. מערבבים כל כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך והטעמים מתמזגים. מומלץ לבשל לפחות עוד שעה לקבלת טעמים מרוכזים ועשירים יותר.
  • קוצצים עלי בזיליקום ומוסיפים לתבשיל. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • מבשלים פסטה ריגטוני לפי הוראות היצרן, מסננים, מחלקים לצלחות הגשה, יוצקים מעל כל מנה מתבשיל הראגו ומגישים חם. הראגו נשמר בקירור שבוע או שניתן להקפיאו לשלושה חודשים.

 

 

תבשיל ראגו בשר בקר ברוטב עגבניות

מוצרים במתכון זה:

X 1 רסק עגבניות  100% עגבניה יכין 100גר' מארז 4יח' רסק עגבניות 100% עגבניה יכין 100גר' מארז 4יח'
X 1 פולפה ליקופן טבעית 400*2 ג' יכין A1*2 פולפה ליקופן טבעית 400*2 ג' יכין A1*2
הוספת כלל מוצרי המתכון אל העגלה