מוצר מחיר כמות סה"כ
סכום ביניים 0.00
סה"כ 0.00

קציצות בשר בקר ברוטב עגבניות חמוץ מתוק

15 קציצות/ 5 מנות/ דרגת קושי: בינונית/ בשרי/ 30 דקות עבודה/ 60 דקות זמן בישול כולל

מצרכים:

המרכיבים לקציצות:

  • 500 גרם בשר בקר טחון טרי
  • 3 פרוסות לחם, מושרות 2 דקות במים וסחוטות
  • 1 ביצה
  • 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 שן שום קלופה, כתושה
  • 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם

תבלינים:

המרכיבים לרוטב:

  • 6 כפות שמן זית
  • 300 גרם במיה קפואה
  • 5 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות ליקופן טבעי יכין
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ 5% יכין
  • 3 כפות סוכר
  • 2 פחיות (800 גרם) פולפה עגבניות טבעית יכין
  • 1 פחית (550 גרם) קוביות סלק יכין, מסוננות
  • 1/2 1 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • מעבירים לקערה את כל מרכיבי הקציצות, מערבבים ולשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מרטיבים את כפות הידיים ומגלגלים מהתערובת קציצות הדוקות ואחידות, בגודל כדור פינג פונג. מעבירים לקירור עד לשימוש.
  • מחממים 3 כפות שמן זית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים במיה (אין צורך להפשיר) ומטגנים מעל להבה גבוהה 5 דקות, עד שהבמיה מזהיבה מעט. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  • מחממים באותו הסיר עוד 3 כפות שמן זית, מוסיפים פרוסות שום ומטגנים חצי דקה. מוסיפים רסק עגבניות, חומץ וסוכר ומטגנים דקה. מוסיפים פולפה עגבניות, קוביות סלק מסוננות, פפריקה, מים ומלח ופלפל לפי הטעם
  • מניחים את הקציצות בסיר עם הרוטב, מחזירים לסיר את הבמיה, מוסיפים במידת הצורך מעט מים רותחים עד כדי גובה הקציצות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות או עד שהקציצות מבושלות. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מגישים חם, מומלץ עם אורז, קוסקוס או פירה. לפני ההגשה, אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה.
קציצות בשר בקר ברוטב עגבניות חמוץ מתוק

מוצרים במתכון זה:

X 1 רסק עגבניות ליקופן טבעי 200*2 ג' יכין 6OZ*2 רסק עגבניות ליקופן טבעי 200*2 ג' יכין 6OZ*2
X 1 פולפה טבעית 400*3 ג' יכין A1*3 פולפה טבעית 400*3 ג' יכין A1*3
X קוביות סלק יכין  550גר' קוביות סלק יכין 550גר'
הוספת כלל מוצרי המתכון אל העגלה