מוצר מחיר כמות סה"כ
סכום ביניים 0.00
סה"כ 0.00

חריימה מקסיקני

4 מנות/ דרגת קושי: קלה/ פרווה/ 15 דקות עבודה/ 1 שעה בישול

מצרכים:

המרכיבים לדגים:

  • 800 גרם נתחי פילה דג לבן (לדוגמה בורי, בס או ברמונדי), ללא עור ועצמות, חתוכים ברוחב 3 ס"מ
  • מיץ מחצי לימון
  • קורט מלח

תבלינים:

המרכיבים לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום קלופות, פרוסות דק
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק (או לפי הטעם)
  • 1 פחית (200 גרם) רסק עגבניות טבעי יכין
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כף שטוחה כמון טחון
  • 1/2 2 כפות סוכר
  • מלח ופלפל שחור טחון, לתיבול לפי הטעם
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
  • 1 כף פרוסות פלפל חלפיניו כבוש
  • 1 פחית (200 גרם) גרגירי תירס מתוק יכין, מסוננים
  • מיץ מחצי לימון (או לפי הטעם)
  • חופן עלי כוסברה טריים לעיטור

אופן ההכנה:

אופן הכנה:

  • שמים את נתחי הדג בקערה, יוצקים מעליהם מץ לימון ומפזרים מלח. מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
  • מחממים שמן בסיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה. מוסיפים לשמן שום ופרוסות פלפל חריף ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים רסק, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת וכמון ומטגנים כחצי דקה תוך ערבוב מתמיד. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל ומוסיפים כוס וחצי מים. בוחשים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 40 דקות. בודקים מידי פעם, ומוסיפים מעט מים במידת הצורך.
  • מוסיפים לרוטב פרוסות פלפל חלפיניו, גרגירי תירס ומיץ לימון. בוחשים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • מניחים ברוטב את נתחי הדג, מוסיפים במידת הצורך מעט מים עד כדי גובה נתחי הדג ומבשלים מעל להבה נמוכה 10-15 דקות, עד שהדג התבשל לחלוטין.
  • בסיום הבישול מפזרים מעל עלי כוסברה ומגישים חם, יחד עם לחם או טורטיות לרוטב
חריימה מקסיקני

מוצרים במתכון זה:

X 1 רסק עגבניות טבעי 200*3 ג' יכין 6OZ*3 רסק עגבניות טבעי 200*3 ג' יכין 6OZ*3
X 1 גרעיני תירס מהשדה בלי תוספת סוכר יכין 200 גרם מארז 3 יח' גרעיני תירס מהשדה בלי תוספת סוכר יכין 200 גרם מארז 3 יח'
הוספת כלל מוצרי המתכון אל העגלה