מוצר מחיר כמות סה"כ
סכום ביניים 0.00
סה"כ 0.00

פלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים שחורות

8 מנות/ דרגת קושי: בינונית/ טבעוני/ 20 דקות זמן הכנה/ שעה זמן בישול

מצרכים:

  • 8 פלפלים אדומים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קלוף, קצוץ
  • 1 כוס אורז יסמין, שטוף ומסונן
  • 2 פחיות (800 גרם) עדשים שחורות יכין, מסוננות
  • 3 שיני שום קלופות, קצוצות
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצצים
  • 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
  • 3 כפות עלי נענע קצוצים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
  • 2 כוסות (480 גרם) מים

תבלינים:

המרכיבים לרוטב:

  • 1 פחית (200 גרם) רסק עגבניות ליקופן טבעי יכין
  • 4 כוסות (1 ליטר) מים
  • 5 שיני שום קלופות, כתושות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית פלפל שאטה גרוס (או לפי הטעם)
  • 2 כפות סוכר
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • שוטפים את הפלפלים, חותכים את הכיפות העליונות שלהם ושומרים אותן בצד. מנקים את פנים הפלפלים מזרעים ושומרים בצד.
  • מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים בצל ומטגנים מעל להבה גבוהה 3 דקות. מוסיפים אורז שטוף, עדשים מסוננות, שום, עשבי תיבול ותבלינים, מערבבים ומטגנים שתי דקות.
  • מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל ולערבב עד שהמים נספגים באורז. מוסיפים עוד כוס מים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים ומערבבים עד שהמים נספגים באורז. מסירים את הסיר מהכיריים ושומרים בצד.
  • מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים כוס מהרוטב לתערובת האורז ומערבבים, ואת יתר הרוטב יוצקים לתוך סיר רחב וגדול.
  • ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והעדשים, מכסים אותם בכיפה שלהם ומניחים אותם בעמידה בסיר בתוך הרוטב.
  • מניחים את הסיר על הכיריים ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית כשעה עד שהאורז והעדשים מתרככים. בסיום הבישול אפשר להכניס את הסיר לתנור למספר דקות להשחמה תחת הגריל. מוצאים ומגישים חם.

 

 

פלפלים ממולאים באורז מלא ועדשים שחורות

מוצרים במתכון זה:

X 1 רסק עגבניות ליקופן טבעי 200*2 ג' יכין 6OZ*2 רסק עגבניות ליקופן טבעי 200*2 ג' יכין 6OZ*2
X 1 עדשים שחורות יכין 400 גר' עדשים שחורות יכין 400 גר'
הוספת כלל מוצרי המתכון אל העגלה