מוצר מחיר כמות סה"כ
סכום ביניים 0.00
סה"כ 0.00

מאפה מקרוני ותירס עם מוצרלה מעושנת

8 מנות / תבנית פאי 26 ס"מ/ דרגת קושי: בינונית/ חלבי/ 45 דקות זמן הכנה/ 40 דקות זמן אפייה

מצרכים:

המרכיבים:

  • 8 כפות (120 גרם) חמאה רכה
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 3 כוסות שמנת מתוקה
  • 1 פחית (400 גרם) פולפה עגבניות טבעית יכין
  • 1/2 כפית שבבי פלפל שאטה גרוסים (או לפי הטעם)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
  • 2 כפות חומץ 5% יכין
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה מסוג מקרוני, מבושלת על פי הוראות היצרן, מסוננת ומצוננת
  • 2 כוסות (200 גרם) גבינת מוצרלה מעושנת מגוררת
  • 2 כוסות גבינת (200 גרם) גבינת צ'דר מגוררת
  • 1 פחית (200 גרם) גרגירי תירס מתוק יכין, מסוננים
  • 3 כפות עירית קצוצה
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1/2 1 כוס (140 גרם) פנקו (או פירורי לחם)

תבלינים:

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, משמנים בשתי כפות חמאה תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ (או תבנית פיירקס מרובעת בנפח דומה) ומניחים בצד.
  • ממיסים שלוש כפות חמאה בסיר גדול ורחב מעל להבה בינונית ומטגנים בו בצל קצוץ במשך 6-8 דקות, עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים שתי שיני שום כתושות וממשיכים לטגן למשך דקה. מוסיפים שמנת מתוקה ופולפה עגבניות, מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את הלהבה למינימום.
  • מוסיפים שבבי פלפל שאטה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם וחומץ ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל את הרוטב במשך 10 דקות ברתיחה עדינה, תוך ערבוב מידי פעם. מסירים את הסיר מהכיריים.
  • מעבירים את הפסטה המבושלת לקערה גדולה, יוצקים מעל את רוטב העגבניות והשמנת ומערבבים. מוסיפים גבינת מוצרלה מעושנת, גבינת צ'דר, תירס ועירית ומערבבים היטב.
  • מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים את פני השטח בעזרת כף.
  • מכניסים פנקו, שלוש כפות חמאה רכה ושן שום כתושה לקערה קטנה, מערבבים היטב ומתבלים במלח לפי הטעם. מפזרים את פירורי הלחם המתובלים בשכבה אחידה על פני תערובת הפסטה. מכסים את התבנית בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ומעבירים לאפייה בתנור למשך 30 דקות.
  • מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים בזהירות את רדיד האלומיניום ונייר האפייה, מעלים את טמפרטורת התנור לחום של 220 מעלות ומחזירים את התבנית לאפייה בתנור עד שפירורי הלחם הופכים שחומים-זהובים.
  • מוציאים את תבנית המאפה מהתנור, ממתינים 5 דקות ומגישים חמים.

 

 

מאפה מקרוני ותירס עם מוצרלה מעושנת

מוצרים במתכון זה:

X 1 פולפה טבעית 400*3 ג' יכין A1*3 פולפה טבעית 400*3 ג' יכין A1*3
X 1 חומץ 5% יכין 1 ליטר חומץ 5% יכין 1 ליטר
X 1 גרעיני תירס מהשדה בלי תוספת סוכר יכין 200 גרם מארז 3 יח' גרעיני תירס מהשדה בלי תוספת סוכר יכין 200 גרם מארז 3 יח'
הוספת כלל מוצרי המתכון אל העגלה