מצרכים ל-10 לחמניות:
מצרכים:
- 500 גרם או 1/2 3 כוסות קמח לבן
- 2 כפות סוכר לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 קופסא קוביות סלק של יכין
- 100 גרם גבינה בולגרית 5%
- 1 ביצה L
- 1/2 כוס שומשום
תבלינים:
- 1 כפית מלח דק
אופן ההכנה:
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- טורפים את הביצה.
- שמים את כל הרכיבים מלבד המלח בקערת מיקסר עם וו לישה. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומעבדים את הבצק כ-5 דקות. כשנוצר גוש בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את הבצק כ-7 דקות, עד שנוצר בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה.
- אחרי 30 דקות מוציאים את האוויר באמצעות האגרופים, עוטפים שוב את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה שנייה של 60 עד 90 דקות.
- לאחר ההתפחה השנייה, קורצים 10 עיגולים מהבצק ומגלגלים ביד לכדורים עגולים.
- מניחים על התבנית, מברישים בביצה, מפזרים מעט שומשום, ומניחים להתפחה נוספת של 20-40 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מברישים שוב את הלחמניות במעט ביצה טרופה ואופים עד שהלחמניות זהובות.