"המפחיתנים" - כך תשלבו יותר מזון מן הצומח בתפריט היומי שלכם

כדי ליהנות מיתרונות תזונתיים, בריאותיים וסביבתיים אתם לא חייבים להיות 'צמחונים' או 'טבעונים'.

טרנד התזונה החדש מאפשר לכם להשתייך לקטגוריה חדשה: 'המפחיתנים' – אנשים שלא נמנעים לגמרי מאכילה של מאכלים מן החי, אלא מצמצמים את צריכתם.

הפחתת צריכת מזון מן החי, במקביל להגברת צריכת מזון מהצומח, מהווה בסיס להמלצות תזונתיות רבות – כולל התזונה הים תיכונית וקשת המזון החדשה של משרד הבריאות בישראל. 

לגישה תזונתית זו יש מספר יתרונות בריאותיים וסביבתיים, אבל איך בעצם עושים את זה בצורה מוצלחת, טעימה ופשוטה? בואו וגלו.

 

מזון מן הצומח – מה רצוי לשלב?

הדגש בשילוב מזונות מן הצומח בתפריט היומי הוא על מזונות צמחיים מלאים, גולמיים, טריים או מבושלים . במסגרת המזונות המוכנים לאכילה מומלץ לבחור בכאלו שמכילים כמות מינימלית של נתרן ותוספת סוכר. לדוגמה: 

קטניות – עדשים, שעועית יבשה, אפונה, גרגרי חומוס, פול, תורמוס, ופולי סויה ומוצריהם, כגון טופו. גם ירקות, פירות, אגוזים, זרעים וממרחיהם, ודגנים מלאים – הם מומלצים מאוד.

ניתן להיעזר במוצרים מהירי הכנה, כגון: ירקות, פירות וקטניות קפואות, קטניות וירקות בשימורים כמו שימורי יכין, וטופו מתובל.

image

 

מזון צמחי כתחליף למזונות מן החי

מזונות מן הצומח יכולים להוות ארוחה מלאה, גם בפורמט המוכר של מנה חלבונית עם תוספת של פחמימה וירקות. לדוגמה:

 

מזון צמחי כמרכיב בפני עצמו

ניתן לשלב מזונות צמחיים במגוון צורות בתפריט היומי, כמרכיב תזונתי בפני עצמו. לדוגמה:

decoration

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!