חלבונים מצויים במספר מקורות צמחיים, כגון קטניות, טופו, סייטן, מוצרי סויה ומוצרי סויה מועשרים בחלבון, וגם בתחליפי בשר מהצומח. כמו כן, יש חלבון בכמות גבוהה במוצרי ספורט כמו חטיפי חלבון ואבקות חלבון מן הצומח, ובכמות קטנה ומשתנה במזונות כמו דגנים, ירקות, אגוזים וזרעים.
דוגמאות לכמות חלבון במזונות צמחיים
- קטניות – עדשים, שעועית, אפונה, גרגרי חומוס, פול, תורמוס, פולי סויה. כ-15-20 גרם חלבון לכוס מבושלת.
יוצאות דופן – תורמוס ופולי סויה המכילות 26 גרם ו-31 גרם לכוס, בהתאמה.
לקטגורית הקטניות - סויה ומוצריה – פולי סויה יבשים, אדממה, טופו, חלבון סויה יבש, מעדן סויה וכדומה. הכמות משתנה כתלות במוצר. לדוגמה: בחבילת טופו יש כ-45-50 גרם חלבון, בכוס אדממה יש כ-18 גרם חלבון.
- סייטן – חלבון חיטה שמחקה במרקמו בשר ועוף. מכיל כ-20-25 גרם חלבון ל-100 גרם.