- מרבית הנזידים מתחילים בטיגון של בצל. אחרי שמשחימים אותו היטב להענקת טעם ועומק, אפשר להתחיל במלאכת הרכבת הקדרה.
השמן עצמו חשוב מאד לתבשיל – השתמשו בשמן זית בעל טעמים ניטרליים לנזידים על בסיס עגבניות ובשמן צמחי משובח או בחמאה לתבשילים של ירקות כתומים. - ירקות שורש – מעמיקים את הטעמים של התבשיל, ורצוי להשתמש בכמה שיותר סוגים – שורש פטרוזליה, סלרי, קולורבי וכמובן בצל, כולם יעניקו לנזיד טעמים עמוקים.
- עשבי תיבול – טימין, פטרוזיליה, כוסברה ועלי דפנה הם ידידיו הטובים של כל תבשיל קדרה. מי שלא אוהב עשבים במרק, יכול לצרור אותם ולהניח בשקית בד מיוחדת, אותה ניתן להוציא בתום הבישול.
- קטניות ודגנים – שעועית, חומוס, עדשים, אפונה או תירס. אפשר להוסיף ישירות מהקופסאות של יכין, ללא כל צורך בהשרייה ובבישול מוקדם.
- אם אתם אוהבים טעמים של מרק מוקרם – בתום הבישול ניתן לטחון חלק מהמרק למרקם חלק, ולערבב אותו עם הקטניות שנותרו שלמות.