כל מה שחשוב לדעת על גרגירי תורמוס

את צמח התורמוס מכירים לרוב בזכות פרחיו המלבלבים בצבעי סגול, לבן, צהוב או כחול. זהו פרח נפוץ בעולם כולו וגם בישראל. אבל האם ידעתם שזרעי התורמוס הם מאכל טעים ומזין?

התורמוס שייך למשפחת הקטניות הענפה. מדובר בגרגרים צהובים ושטוחים, בעלי מרקם קריספי נוקשה מעט. אחד היתרונות הגדולים של גרגירי התורמוס הוא הרכבם: עשירים בחלבון ומופחתי פחמימה – ממש אוצר תזונתי, המתאים במיוחד לספורטאים שרוצים להעשיר את תזונתם בחלבון, לסוכרתיים שמוגבלים בצריכת פחמימות, ולכל אלו שמעוניינים להגדיל את צריכת החלבון מן הצומח.

 

כיצד ניתן לצרוך גרגרי תורמוס?

בזכות המרקם הנוקשה של גרגירי התורמוס הם מצוינים כנשנוש נפלא ובריא. אך מאותה סיבה בדיוק הם קשים לבישול אף יותר מקטניות אחרות, וצריכתם אינה נפוצה. 

גרגרי התורמוס של יכין מגישים פתרון אידיאלי: הם בושלו בקפידה ומוכנים לאכילה – הן באריזה אישית בסדרת 'הקטנייה הטובה' שניתן לקחת כנשנוש לדרך, והן באריזה גדולה.

ולא רק לנשנוש – ניתן להשתמש בתורמוס למגוון שימושים כמו תוספת לסלט, להכנת ממרח או לקציצות.

 

 

image

אילו ערכים תזונתיים מצויים בגרגרי תורמוס?

התורמוס, כמו שאר הקטניות, מומלץ לשילוב בתפריט היומי כחלק מהמלצות משרד הבריאות הישראלי לתזונה ים-תיכונית.

ערכים תזונתיים של כוס גרגרי תורמוס (כ-166 גרם):

כ-193 קלוריות, 26 גרם חלבון, 15.4 גרם פחמימה, 4.65 גרם סיבים תזונתיים, 4.85 גרם שומן,85 מ"ג סידן (8.5% מקצובה יומית), 2 מ"ג ברזל (11% מקצובה יומית לאישה, 25% מקצובה יומית לגבר), 407 מ"ג אשלגן (15% מקצובה יומית לאישה, 12% מקצובה יומית לגבר), 98 מק"ג פולאט (24% מקצובה יומית), וכ-2 גרם חומצת אמינו 'לאוצין' החשובה לבניית השרירים.

decoration

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!