למה חשוב לשלב סלק בתפריט השבועי?

הסלק הוא ירק שורש בעל טעם מתקתק ועמוק – אוצר תזונתי המהווה מקור מצוין לנוגדי חמצון ייחודיים הנקראים 'בטלאינים', המעניקים לו את צבעו הסגול והעז, שנעשה בוהק יותר בעת הבישול.

בזכות נוגדי החמצון הרבים שלו, הסלק ידוע בסגולותיו הבריאותיות ומומלץ כחלק מהתזונה הים-תיכונית. סלק מהווה גם מקור למינרלים ולוויטמינים, כמו: פולאט, אשלגן וברזל. בשנים האחרונות ספורטאים רבים משלבים אותו בתזונה שלהם, הודות לפוטנציאל שיש בו לשיפור פעילות ספורטיבית אירובית. 

 כיצד ניתן לאכול סלק?

ניתן לאכול סלק בצורתו החיה – למשל מגורד לסלט, או לשלב אותו כחלק ממיץ ירקות. אפשר כמובן לאכול אותו מבושל, אבל סלק טרי מצריך בישול ממושך, ולכן נמכר גם מבושל ומוכן לצריכה באריזות ואקום או שימורים. 

בין שלל מוצרי יכין, תוכלו למצוא גם  קוביות סלק מוכנות לצריכה שחוסכות מאמץ ובלגן במטבח.

תוכלו לשלב את הסלק של יכין במגוון צורות:

image

ערכים תזונתיים של כוס קוביות סלק מבושל (כ-157 גרם):

49 קלוריות, 1.4 גרם חלבון, 11.3 גרם פחמימה, 2.8 גרם סיבים תזונתיים, 0.2 גרם שומן, 2.9 מ"ג ברזל (16% מקצובה יומית לאישה, 36% מקצובה יומית לגבר), 232 מ"ג אשלגן (9% מקצובה יומית לאישה, 7% מקצובה יומית לגבר), 47 מק"ג פולאט (12% מקצובה יומית).

decoration

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!