ראשונה

4-6 מנות/20 כדורים

50 דקות זמן בישול

20 דקות הכנה

ארנצ'יני עגבניות ומוצרלה מטוגנים (סוּפְּלִי Supplì), עם איולי לימון ועשבי תיבול

מידע וצורת הכנה
hraime

מצרכים:

  • המרכיבים לאיולי לימון ועשבי תיבול:
  • 10 גבעולי בזיליקום, עלים בלבד
  • 10 גבעולי פטרוזיליה, עלים בלבד
  • 2 שיני שום קלופות, כתושות
  • 1 ביצה
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 4 כפות (60 גרם) מיץ לימון
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) שמן קנולה
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
  • המרכיבים לארנצ'יני:
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1/2 בצל סגול קלוף, קצוץ דק
  • 1/2 כפית עלי תימין
  • 1/2 קופסא קטנה (50 גרם) רסק עגבניות 100% טבעי יכין
  • 1 כוס (150 גרם) אורז לריזוטו (ארבוריו)
  • 1/2 4 כוסות (1 ליטר) מים רותחים
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן (או גרנה פדנו) מגוררת דק
  • 1 כף (25 גרם) חמאה
  • שמן קנולה, לטיגון עמוק
  • 1 כוס פירורי לחם בהירים עבים (או פנקו)
  • 20 יחידות בוקנצ'יני (כדורי בייבי מוצרלה קטנים)

אופן ההכנה:

  • 01 מכניסים למכל בלנדר עלי בזיליקום, עלי פטרוזיליה, שום כתוש, ביצה, חרדל ומיץ לימון ומפעילים. יוצקים למכל באיטיות, תוך כדי עבודת הבלנדר, את שני סוגי השמנים, מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים לערבב עד שמתקבל איולי במרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים את המיונז לכלי אטום ושומרים בקירור עד להגשה. האיולי ישמר יומיים בקירור.
  • 02 מחממים שמן זית בסיר גדול מעל להבה בינונית. מוסיפים לשמן בצל קצוץ ותימין ומטגנים עד שהבצל מתרכך. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים לסיר אורז ומטגנים שתי דקות נוספות.
  • 03 יוצקים לסיר מים רותחים, מתבלים במלח ואורגנו ומבשלים מכוסה מעל להבה בינונית 15 דקות, כשמדי כל כמה דקות בוחשים היטב כדי לשחרר את העמילן שבאורז. בודקים את האורז: אם הוא רך ודביק מפסיקים את הבישול, אם הוא עדיין קשה יוצקים עוד מעט מים רותחים וממשיכים לבשל עד שהאורז רך, וכל הנוזלים נספגו.
  • 04 מסירים את הסיר מהכירים, מוספים לריזוטו גבינת פרמזן מגוררת וחמאה, מערבבים היטב ונותנים להתקרר.
  • 05 מחממים בסיר שמן קנולה לטיגון עמוק ומעבירים פירורי לחם לקערה רחבה ושטוחה.
  • 06 טובלים את הידיים במים, לוקחים כמות קטנה מהריזוטו (בערך בגודל שזיף), משטחים על כף היד ומניחים במרכז כדור בוקנצ'יני. עוטפים את כדור הגבינה בריזוטו ומכדררים בין הידיים לצורת כדור עגול. מהדקים את הכדור כדי שלא יפתח בזמן הטיגון.
  • 07 מגלגלים את כדור הריזוטו בפירורי הלחם עד שהוא מצופה מכל הכיוונים. חוזרים על הפעולה עם יתר הריזוטו וכדורי הגבינה.
  • 08 מטגנים את כדורי הריזוטו בשמן החם במספר מחזורים, 4-5 כדורים בכל מחזור, 3 דקות או עד שקיבלו צבע שחום-זהוב. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים את הארנצ'יני לנייר סופג, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם לצד האיולי

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!