קופסת 400 גרם מחית עגבניות קלה (פסאטה) יותר ליקופן יכין
כוס מים מהברז
שן שום מגוררת או קצוצה
1 כף סוכר חום כהה
אופן ההכנה
01
מחממים תנור ל- 170 מעלות, טורבו.
02
פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי ס"מ ומסדרים אחד ליד השני במגשים, בוזקים על החצילים מלח דק ומניחים בצד להגיר נוזלים בזמן שמכינים את תערובת הבשר.
03
מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה ומוסיפים: בצל לבן, שמן זית, קוביות תיבול, מלח ופלפל, רסק עגבניות, פירורי לחם וביצה. לשים היטב את תערובת הקציצות.
04
מוזגים לקערה נוספת פחית פסאטה ליקופן יכין, כוס מים, שן שום מגוררת, מלח וסוכר לפי הטעם.
05
מנגבים את הנוזלים העודפים מפרוסות החצילים ומשמנים אותם ביסודיות בשמן זית משני הצדדים, מכניסים לתנור לאפייה של 20-25 דקות עד שהחצילים רכים ואפויים אך לא שחומים, מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר
06
מרכיבים את המנה: מניחים על כל פרוסת חציל כמות קטנה מתערובת הבשר ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה דקה בעובי / ס"מ, מגלגלים את פרוסת החציל עם הבשר לצורת רולדה ומניחים בצד, ממשיכים כך עם שאר החצילים. אם נותרה תערובת בשר אפשר לגלגל את מה שנשאר לצורת כדורי בשר.
07
מוזגים כפות מרוטב העגבניות שלנו לתחתית של תבנית חסינה לחום, מסדרים את גלילות החצילים בתבנית כמו עוגת שושנים, כלומר- החלק המגולגל כלפי מעלה, כשכל הגלילות מסודרות בתבנית אפשר להוסיף את כדורי הבשר במרווחים שנותרו בין החצילים.
08
מוזגים את שאר רוטב העגבניות מעל החצילים ומנערים בעדינות את התבנית כדי לוודא שהרוטב ממלא את כל הרווחים הקטנים, עוטפים היטב את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לאפייה של 40 דקות מכוסה ועוד 10 דקות לא מכוסה.
בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.