עיקרית

4-6 מנות

45 דקות בישול

שעה הכנה

כדורי בשר עסיסיים ברוטב אפונה, גזר ותפוחי אדמה של רון יוחננוב

מידע וצורת הכנה
hraime

המצרכים

  • לקציצות:
  • 200 גרם בשר בקר טרי טחון
  • 300 גרם בשר פרגיות טרי טחון
  • בצל גדול מגורד או קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • תפו"א אדמה או קישוא מגורדים
  • 3 פרוסות לחם רטובות ומרוסקות או חצי כוס פירורי לחם לא מתובלים
  • חופן פטרוזיליה / כוסברה קצוצה דק
  • מלח / פלפל שחור
  • לרוטב:
  • 5 כפות שמן צמחי
  • בצל קצוץ דק
  • קופסא אפונה עדינה יכין (550 גרם)
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 2-3 מקלות סלרי
  • 6-8 שיני שום
  • כף גדושה פפריקה אדומה
  • 100 גרם רסק עגבניות 100% טבעי יכין
  • כף סילאן
  • מעט כמון (לא חובה)
  • 3 כוסות מים (ייתכן ותצטרכו יותר בהמשך)
  • מלח / פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 01 בקערה, שמים את בשר הבקר והפרגית הטחון
  • 02 מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 03 מגלגלים לקציצות
  • 04 מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הקציצות עד הזהבה
  • 05 מוסיפים את הבצל, השום, תפוחי האדמה והסלרי לאחר שקצצנו ומטגנים עד הזהבה
  • 06 מוסיפים את הפפריקה והרסק ומקפיצים מעט
  • 07 מוסיפים תיבול ומאזנים עם סילאן, מבשלים את הרוטב עד לרתיחה
  • 08 לאחר מכן מוסיפים את הקציצות, מורידים ללהבה בינונית ומבשלים עוד כחצי שעה
  • 09 יש לבדוק ולהוסיף מים במידת הצורך
  • 010 מגישים חם על אורז לבן ומלא מלא רוטב

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!