עיקרית

2-4 מנות

15 דקות בישול

15 דקות עבודה

לזניה פרימאוורה טבעונית של נדיה אליס

מידע וצורת הכנה
hraime

המצרכים

  • חצי קילו דפי לזניה מוכנים
  • צרור אספרגוס טרי שלם
  • קופסת אפונה של יכין 550 גרם
  • קופסא שעועית ירוקה של יכין 550 גרם
  • 2 אריזות בשמל
  • שמן זית
  • 4 שיני שום טרי קצוץ
  • 2 בצלי שאלוט קצוץ + שלם
  • מלח
  • פלפל
  • 2 ממרח בסגנון קלאסי 9% שומן
  • 2 כפות פרמזן

אופן ההכנה:

  • 01 מנקים את האספרגוס וחותכים את הראשים ששמים בצד. חותכים את שאר האספרגוס לחתיכות קטנות. שוטפים את השעועית ואת האפונה ממי השימורים. קוצצים את השום ואת בצלי השאלוט.
  • 02 במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים דקה את השאלוט. מוסיפים את האספרגוס החתוך (בלי הראשים) ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים כמה כפות של מים אם צריך, עד לריכוך האספרגוס.
  • 03 מכניסים את האספרגוס המבושל לכוס של בלנדר מוט וטוחנים עד לקבלת קרם אחיד וחלק
  • 04 באותה מחבת מחממים עוד שמן זית והפעם מטגנים את השום משך חצי דקה. מוסיפים את ראשי האספרגוס, השעועית והאפונה (גרגרי אפונה מהשדה, שנארזו ובושלו תוך 4 שעות, מוכנים לאכילה וללא חומרים משמרים!) מקפיצים כדקה. מוסיפים מלח ופלפל.
  • 05 בקערה מערבבים את הבשמל עם הגבינות בעזרת מטרפה
  • 06 מתחילים להרכיב את הלזניה: בתבנית מתאימה לתנור מוזגים מספר כפות של קרם גבינות בתחתית ומעליהן דפי לזניה עד לכיסוי כל תחתית התבנית. מכסים עם קרם גבינות, כמה כפות של קרם אספרגוס וכמה כפות של ירקות מוקפצים. מכסים עם עוד דפים של לזניה וחוזרים חלילה עד השכבה העליונה שהיא של קרם גבינות וירקות.
  • 07 מפזרים עוד כמה כפות של פרמזן מעל השכבה עליונה ומכניסים לתנור חם (180 מעלות) ל-20 דקות
  • 08 מגישים חם ישר מהתנור
הידעת?

המתכון כולל אפונה דלה בשומן, מכילה חלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ברזל, ויטמין K ונוגדי חימצון מקבוצת הקרוטנואידים. גם שאר הירקות כמו שעועית ירוקה ואספרגוס מספקים ויטמינים ונוגדי חימצון מקבוצת הקרטנואידים.

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!