מרק

3 מנות

30 דקות בישול

10 דקות הכנה

מרק עדשים שחורות

העדשים משתייכים למשפחת הקטניות ומשדרגים כל מנה בתוספת של חלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ברזל, אבץ ואשלגן.

מידע וצורת הכנה
hraime

המרכיבים:

  • 1.5 בצל לבן קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1 גבעול סלרי פרוס דק, עלים מופרדים וקצוצים
  • עלים משני ענפי תימין (או 1/4 כפית תימין יבש)
  • 1 כף רסק עגבניות טבעי של יכין
  • 2 פחיות (800 גרם) עדשים שחורות של יכין
  • 2 כוסות מים
  • 1/4 כפית בזיליקום יבש
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • 1/2 כף סילאן (או ממתיק אחר)
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

  • 01 מעבירים לסיר קטן בצל, שום, סלרי (גבעול בלבד, את העלים שומרים לסוף הבישול) ותימין ומטגנים 5 דקות על להבה בינונית עד שהבצל מתרכך.
  • 02 מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן דקה נוספת, תוך כדי ערבוב.
  • 03 מוסיפים לסיר שתי פחיות עדשים שחורות עם הנוזלים ומים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה
  • 04 מוסיפים בזיליקום יבש, מלח, פלפל וסילאן ומביאים לרתיחה בשנית.
  • 05 מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים ברתיחה עדינה 10-12 דקות.
  • 06 מוסיפים לסיר את הפטרוזיליה ואת עלי הסלרי, מערבבים ומסירים מהכיריים.
  • 07 יוצקים את המרק לצלחות הגשה ומגישים חם.

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!