סלט

4-6 מנות

שעה הכנה

מרק שעועית לבנה טוסקני עם תרד, סלרי ושום

מידע וצורת הכנה
hraime

המצרכים

  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות
  • 1 גזר גדול מקולף ופרוס לפרוסות דקות
  • חבילה שעועית לבנה מוקפאת של יכין
  • 4 כפות שמן זית
  • גבעול רוזמרין
  • 2 גבעולי תימין טריים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 4 כוסות מים חמים
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • כוס עלי תרד ניוזילנדי
  • כוס עלי סלרי
  • להגשה:
  • מיץ לימון
  • לחם קלוי

אופן ההכנה

  • 01 מבשלים את השעועית: מניחים את השעועית הקפואה בסיר גדול ומכסים במים רותחים, מבשלים על אש גבוהה עד שמגיע לבעבוע, בשלב הזה יכול לעלות קצף לבן וסמיך אותו יש להסיר בעזרת כף. מורידים את האש ומבשלים 35-40 דקות עד שהשעועית מתרככת. אם רוצים אפשר לשמור בקירור בתוך נוזלי הבישול לשימוש מאוחר יותר או לסנן את הכמות הרצויה למרק.
  • 02 מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים לסיר בצל, סלרי וגזר ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות או עד שהבצל נהיה שקוף.
  • 03 מוסיפים לסיר את עשבי התיבול, השעועית, מלח ופלפל ומערבבי בעדינות.
  • 04 מוסיפים לסיר יין לבן ונותנים לו להתאדות על אש גבוהה עד שלא מריחים יותר את האלכוהול, כ-5 דקות.
  • 05 מורידים את האש ומוסיפים מים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות, לקראת סוף הבישול פותחים את הסיר ומוסיפים תרד ועלי סלרי, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול ומגישים על זילוף שמן זית, מיץ לימון ואם רוצים- פרוסת לחם קלוי.
  • 06 במידה ולא מגישים חם אלא בוחרים לקרר כדאי לדלל במעט מים ולתקן תיבול בחימום השני.

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!