עיקרית

4 מנות

שעה זמן בישול

15 דקות הכנה

סיר דגים ברוטב עגבניות עם פפריקה מעושנת, תירס, כוסברה ופלפל חלפניו (חריימה מקסיקני)

מנה חגיגית לארוחה משפחתית .הדגים הם מקור מצוין לחלבון, רוטב העגבניות וגרגירי התירס הם מקור נהדר לנוגדי חמצון

מידע וצורת הכנה
hraime

מצרכים:

  • המרכיבים לדגים:
  • 800 גרם נתחי פילה דג לבן (לדוגמה בורי, בס או ברמונדי), ללא עור ועצמות, חתוכים ברוחב 3 ס"מ
  • מיץ מחצי לימון
  • קורט מלח
  • המרכיבים לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום קלופות, פרוסות דק
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק (או לפי הטעם)
  • 1 פחית (200 גרם) רסק עגבניות ליקופן 100% טבעי יכין
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כף שטוחה כמון טחון
  • 1/2 2 כפות סוכר
  • מלח ופלפל שחור טחון, לתיבול לפי הטעם
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
  • 1 כף פרוסות פלפל חלפיניו כבוש
  • 1 פחית (200 גרם) גרגירי תירס מהשדה יכין, מסוננים
  • מיץ מחצי לימון (או לפי הטעם)
  • חופן עלי כוסברה טריים לעיטור

אופן הכנה:

  • 01 שמים את נתחי הדג בקערה, יוצקים מעליהם מץ לימון ומפזרים מלח. מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
  • 02 מחממים שמן בסיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה. מוסיפים לשמן שום ופרוסות פלפל חריף ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים רסק, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת וכמון ומטגנים כחצי דקה תוך ערבוב מתמיד. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל ומוסיפים כוס וחצי מים. בוחשים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 40 דקות. בודקים מידי פעם, ומוסיפים מעט מים במידת הצורך.
  • 03 מוסיפים לרוטב פרוסות פלפל חלפיניו, גרגירי תירס ומיץ לימון. בוחשים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 04 מניחים ברוטב את נתחי הדג, מוסיפים במידת הצורך מעט מים עד כדי גובה נתחי הדג ומבשלים מעל להבה נמוכה 10-15 דקות, עד שהדג התבשל לחלוטין.
  • 05 בסיום הבישול מפזרים מעל עלי כוסברה ומגישים חם, יחד עם לחם או טורטיות לרוטב.

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!