עיקרית

10 מנות

שעתיים

עוף ברוטב עגבניות ליקופן, קרם קוקוס ותערובת תבליני מאסלה חמים

מידע וצורת הכנה
hraime

המצרכים

  • 2 קילו שוקיים או כרעיים של עוף
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1/4 כפית הל ירוק טחון
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית זרעי חילבה טחונים (אם אוהבים)
  • קוביית כורכום מסדרת בריאבוע יכין
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ופרוס
  • צ'ילי חריף פרוס לפרוסות דקות (אם אוהבים)
  • 4 שיני שום פרוסות
  • פלפל גמבה אדום חתוך לקוביות קטנות
  • עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • בצל לבן בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כף רסק עגבניות יותר ליקופן יכין
  • פחית קרם קוקוס
  • 2 קופסאות 400גרם עגבניות חתוכות דק (פולפה) יותר ליקופן יכין

אופן ההכנה

  • 01 מחממים סיר רחב על אש גבוהה, מתבלים את העוף במלח ופלפל מכל הצדדים, כשהסיר מתחמם מניחים את העופות לטיגון קצר עד שהעור משחים והשומן נמס מעט כ- 5דקות מכל צד, מסירים את העופות מהאש ומניחים בצד.
  • 02 מוסיפים לסיר החם בו טיגנו את העוף את שמן הקוקוס, התבלינים היבשים וקוביית הכורכום ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שניתן להריח את התבלינים, כ-2 דקות.
  • 03 מוסיפים לסיר את הירקות הארומטיים (ג'ינג'ר, שום צ'ילי) ואת הירקות החתוכים, מורידים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב כ- דקות עד שהעגבניות נמסות והבצל נהיה שקוף.
  • 04 מוסיפים לסיר רסק עגבניות, קרם קוקוס ופולפה, מערבבים היטב, מתבלים במלח לפי הטעם וכשהרוטב מגיע לרתיחה עדינה מוסיפים בחזרה את העופות.
  • 05 מכסים את הסיר במכסה ומבשלים בין שעה וחצי לשעתיים, ניתן גם לעטוף היטב את הסיר ולהכניס להמשך בישול בתנור בטמפרטורה של 160 מעלות בערך אותו זמן בישול.
  • 06 מגישים עם אורז לבן ועלי כוסברה קצוצים.

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!