עיקרית

4-6 מנות

40 דקות זמן עבודה

קדירת חזה עוף צלוי ברוטב עגבניות, עדשים שחורות, שום, צלפים, אורגנו ויין לבן

קדירת חזה עוף צלוי ברוטב עגבניות, עדשים שחורות, שום, צלפים, אורגנו ויין לבן

מידע וצורת הכנה
hraime

המרכיבים:

  • 8 נתחי חזה עוף (2 פרפרים שלמים, שנחצו ונפרסו לאורכם לשניים כמו לשניצל)
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים ופרוסים דק
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1 פחית (400 גרם) עדשים שחורות יכין, מסוננות
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 5 גבעולי אורגנו, עלים בלבד
  • 2 כפות צלפים משומרים במי מלח, מסוננים
  • 2 פחיות (800 גרם) פולפה עגבניות 100% טבעית
  • 1 כף סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 10 גבעולי פטרוזיליה, עלים בלבד, קצוצים

אופן ההכנה:

  • 01 מעבירים נתחי חזה עוף לקערת ערבוב רחבה, מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה, יוצקים מעל רבע כוס שמן זית ומעסים את נתחי חזה העוף עד שהם עטופים היטב בתיבול.
  • 02 מחממים סיר רחב בעל תחתית עבה מעל להבה גבוהה. צורבים בסיר את נתחי חזה העוף, דקה מכל צד, מוציאים ושומרים בצד.
  • 03 יוצקים לסיר את יתר שמן הזית ומטגנים בו בצל ושום במשך שתי דקות. מוסיפים עדשים מסוננות ומטגנים שתי דקות נוספות. יוצקים יין לבן, מוסיפים עלי אורגנו וצלפים ומטגנים ארבע דקות נוספות או עד שהיין מתאדה.
  • 04 יוצקים לסיר פולפה עגבניות ליקופן, סוכר ומים. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 05 מחזירים אל הסיר את נתחי חזה העוף הצרובים, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים עד כדי גובה נתחי חזה העוף שבסיר. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 15 דקות ברתיחה עדינה, עד שהרוטב מסמיך והטעמים מתמזגים.
  • 06 בסיום הבישול מפזרים מעל לקדירה עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים חם.
הידעת?

מנה חגיגית המשלבת חלבון איכותי מהעוף ומהקטניות. מקור לברזל וסיבים תזונתיים.

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!